Френското правителство работи по здравна карта (ваксинационен сертификат) за COVID-19,

...
Френското правителство работи по здравна карта (ваксинационен сертификат) за COVID-19,
Коментари Харесай

Франция разработва ваксинационни сертификати за отваряне на икономиката

Френското държавно управление работи по здравна карта (ваксинационен сертификат) за COVID-19, заяви представителят Габриел Атал след съвещание на кабинета, представен от медии във Франция.

Такъв пропуск се преглежда като един от методите да се отвори още веднъж стопанската система - защото хората биха могли да покажат, че са имунизирани против COVID-19, преди да влязат да вземем за пример в ресторант или спектакъл.

Броят на пациентите в реанимация във Франция е най-голям от ноември предходната година. В Ил дьо Франс, районът, който включва и Париж, където над 1000 души в този момент се лекуват в реанимация, като се употребяват съвсем всички налични кревати за незабавна помощ .

Медицинските управляващи в района, който съставлява към една шеста от популацията на Франция, разпоредиха в понеделник лечебните заведения да анулират 40% от постоянните си действия , с цел да освободи място за сериозни пациенти с COVID-19.

Френската тактика за имунизиране се форсира , като през последните пет дни са поставени 800 000 дози. Атал също съобщи, че Франция е на път да реализира задачите си за имунизация. Близо 2 милиона от 67-милионното население на Франция са с две дози против COVID-19. 60% от всички поданици на домове за грижи към този момент са получили две имунизации.
 Испания готви имунизационни паспорти през май
Испания готви имунизационни паспорти през май

Майорка и Ибиса желаят първи да посрещнат задгранични туристи с имунизационни паспорти
анкета
Трябва ли да има привилегии за имунизираните?
Да, тъй като те са към този момент предпазени Да, тъй като по този начин може да се подтиква всеобщата имунизация Не, тъй като към момента няма изясненост дали могат да заразяват Не, тъй като имунизирането е непринудено Не мога да преценява
Да, тъй като те са към този момент предпазени

Да, тъй като по този начин може да се подтиква всеобщата имунизация

Не, тъй като към момента няма изясненост дали могат да заразяват

Не, тъй като имунизирането е непринудено

Не мога да преценява

Франция ще тества и цифров " пропуск за пътешестване " (ваксинационен) паспорт за пътуващи с Air France, като стартира едномесечен експериментален интервал за някои полети , съобщи министърът на превоза Жан Батист Жебари в четвъртък.

Авиокомпаниите , потърпевши от ограничавания за пътешестване, упорстват за световен стандарт , който да успокои пасажерите за рисковете от заразяване в самолетите и да форсира вероятно възобновяване на бранша.

За полети на Air France до френските карибски територии Мартиника и Гваделупа пасажерите ще би трябвало да показват приложение на своя смарт телефон , което демонстрира или документ за имунизация, или неотдавнашен негативен тест Covid.

Системата ще изисква партньорства с тестови уреди, които биха обезпечили цифровото доказателство .
 Китай вкара имунизационни документи за трансгранични пътувания
Китай вкара имунизационни документи за трансгранични пътувания

Преговаря с страни за безвредно и обикновено взаимоотношение на хората

" Целта е да се види дали работи добре в действително време ", като се понижат инспекциите, които фрапантно забавят процедурите за качване и идване " разяснява Жебари пред радио RMC.

" Това може да предложи прелиминарен обзор или най-малко огромен тест на бъдеща " пропуск за пътешестване ", който ще подсигурява против измами и ще редуцира чакането ", добави той.

Той не посочи дали Air France ще употребява система, създадена от Международната асоциация за въздушен превоз (IATA), която се тества от няколко интернационалните превозвача.

" Засега пропускът за пътешестване не включва по-широко условие за имунизация против Covid за пътувания или други действия, като посещаване на заведения за хранене или кино ", добави френският транспортен министър.
 Фон дер Лайен: Европейски Съюз готви закон за цифров имунизационен паспорт
Фон дер Лайен: Европейски Съюз готви закон за цифров имунизационен паспорт

За възобновяване на доверието на пътуващите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР