Френското правителство призова всички компании да имат маски за поне

...
Френското правителство призова всички компании да имат маски за поне
Коментари Харесай

Франция иска всички компании да имат маски за 10 седмици, за втора вълна с коронавирус

Френското държавно управление прикани всички компании да имат маски за най-малко 10 седмици за чиновниците си при втора вълна от инфекции , оповестява АП.

Министърът на опазването на здравето Оливие Веран, че е " главно да се съблюдават тези насоки. Видяхме го - страната ни не беше задоволително снабдена с маски по време на първата вълна ".

Недостигът на всички типове маски бе главен проблем във Франция , когато вирусът се развихри из цялата страна през март и април и е централен за няколко правосъдни каузи против управляващи.

Правителството предизвиква фирмите да купуват от френски производители на текстил, които имат набор от маски, откакто по-рано минаха към тяхното произвеждане.

" Съществува риск от ново разпространяване на вируса ", съобщи държавният секретар по стопанска система Агнес Паниер-Рунахер пред парламентарна комисия. " Молим фирмите да възнамеряват ресурси от маски за 10 седмици , с малко увещание, че в този момент имаме френски производители. "

Националната здравна организация на Франция удостовери над 300 нови вирусни клъстери , откогато страната стартира да се отваря още веднъж на 11 май. Като цяло Франция регистрира петия максимален брой смъртни случаи от вируса в международен мащаб , при 29 861 от сряда, към половината от тях в старешки домове.
 Айфеловата кула отвори за първи път от 104 дни
Айфеловата кула отвори за първи път от 104 дни

Асансьорите няма да работят, защото има възможност от нарушение на ограниченията за обществена дистанция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР