Френското правителство планира въвеждането на едномесечна национална карантина като средство

...
Френското правителство планира въвеждането на едномесечна национална карантина като средство
Коментари Харесай

Макрон планира да затвори Франция за месец

Френското държавно управление възнамерява въвеждането на едномесечна национална карантина като средство за битка с увеличаващия се брой случаи на заразяване с ковид, заяви френската телевизия Бе Еф Ем (BFM), представена от Ройтерс.Според малкия екран карантината може да влезе в действие в среднощ против четвъртък.

Френският президент Еманюел Макрон ще направи телевизионно послание през днешния ден.

От кабинета му не са поискали да разясняват дали Макрон ще разгласи тогава сходна мярка.

Според Бе Еф Ем плануваната карантина ще бъде " по-гъвкава " в съпоставяне със строгите ограничавания на напредването, въведени във Франция през март тази година.

Вчера във Франция бяха регистрирани над 26 хиляди новозаразени, само че ден по-рано беше подложен скръбен връх от 52 хиляди случая на ковид за едно денонощие.

Мерки предложи и немската канцлерка Ангела Меркел. Тя желае министър председателите на провинциите да се спогодят да затворят всички заведения за хранене и питейни заведения от 4 ноември за да лимитират разпространяването на ковид, само че да оставят отворени учебните заведения и детските ясли, демонстрира проекторешение, представено от Ройтерс.

Новите ограничавания плануват хората да могат да излизат на публични места единствено с членове на своето домакинство и още едно домакинство. Според документа хората следва да бъдат наказвани, в случай че нарушават разпоредбите, само че не се дават повече детайлности.

В документа се споделя, че забележителното нарастване на заразяванията в съвсем всички провинции на Германия значи, че доста от локалните здравни управляващи не биха могли да откриват и наблюдават всички случаи, заради което е належащо съществено да се понижат контактите сред хората в този момент, тъй че да не се постанова въвеждането на огромни ограничавания по Коледа.

Ако министър председателите на 16-те провинции се спогодят за препоръчаните ограничения по време на телефонна конференция през днешния ден, ще бъдат затворени фитнес центровете, нощните заведения, кината, театрите, оперите и концертните зали.

Предвижда се магазините да останат отворени, в случай че ползват хигиенични ограничения и лимитират броя на клиентите, а на заведенията за хранене ще бъде позволено да оферират единствено храна за у дома.

Германия, която беше хвалена за поддържане на много по-ниско равнище на разпространяване на болестта от други огромни страни в началния стадий на пандемията, в този момент регистрира по-бързо от предстоящото нарастване на случаите. Последните данни от през вчерашния ден демонстрираха 11 409 нови заразявания, с което общият брой на случаите стана 449 275.

Засега държавното управление желае да избегне втора национална карантина, откакто първичното затваряне по-рано тази година тежко засегна икономическия напредък.

Меркел обаче предизвести през вчерашния ден, че немската здравна система може да доближи точка на изкривяване, в случай че случаите на ковид продължат да се усилват, а министърът на стопанската система Петер Алтмайер сподели, че Германия евентуално ще доближи 20 000 нови заразявания дневно до края на седмицата.

Според проекторешението федералното държавно управление желае да обезпечи финансова помощ за компаниите, наранени от затварянията.

Предвижда се да бъдат позволени единствено " нужни и съответно нетуристически " нощувки и да бъдат затворени обществените домове, плувните басейни, козметичните студиа, центровете за разтривки и студиата за татуировки. Психотерапевтичните и фризьорските услуги обаче ще продължат.

Ако бъде реализирано единодушие за ограниченията, те ще се ползват в цяла Германия до края на ноември. Предвижда се водачите да се срещнат две седмици след началото на използването, с цел да се съветват дали са нужни промени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР