Френското издание Le Figaro публикува статия, обсъждаща коронавирусната инфекция, както

...
Френското издание Le Figaro публикува статия, обсъждаща коронавирусната инфекция, както
Коментари Харесай

Le Figaro: Животинският страх на НАТО: О, Боже, Китай се приближава до нашите граници

Френското издание Le Figaro разгласява публикация, обсъждаща коронавирусната зараза, както и усилването на Китай и появяването на нови закани за Алианса. Според авторката Изабел Ласер НАТО първо почувства китайската опасност заради ковид.

Алиансът има свои неразрешени тематики. Те включват Турция и Китай. Анкара прибавя проблеми заради неконтролируемостта си, изключително от намесата в сирийските каузи. Китай принуждава НАТО да мисли за отбранителна тактика. Последното, апропо, е извънредно мъчно да се направи заради географското местонахождение на Република Китай.

Според Ласер НАТО е ориентирана повече към Трансатлантическия район, а не към Азиатско-Тихоокеанския район. Точно това разпространяване на коронавирусната зараза е много способно да промени това равнене, написа "Поглед инфо ".

Високопоставен чиновник на НАТО твърди, че НАТО се тревожи за Китай и Русия. Кризата на западното здраве също ускорява паниката.

За първи път в Алианса се заприказва за китайската опасност в края на предходната година, като се означи 70-годишнината на организацията. Силата на Китай, възходящото му въздействие и интернационалната политика като цяло се трансфораха в проблем за Запада, когато Китай се приближи до „ фронтовата линия на всестранната защита на НАТО “.

Има и други проблеми. Така връзките на Съединени американски щати с Китай и позицията на страните от Европейски Съюз по този въпрос са разнообразни. Европейците са по-внимателни и сдържани. Той има свои лични ползи: някои са срещу Русия, други избират взаимноизгодно съдействие с Пекин, а не борба. Те също живеят в НАТО заради нуждата да пазят осведомителната инфраструктура, която могат да изгубят, в случай че „ властническите съперници “ на Алианса решат да го купят.

Където и да погледнете, има проблеми! В това са отговорни единствено самите членове на НАТО. Нека почувстват метода на евентуален съперник към личните си граници. Те изпълзяха с разширението си на Изток до границите на Русия. Китайците обаче не се интересуват от проблемите на НАТО.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР