Френският външен министър и министърът на въоръжените сили ще се

...
Френският външен министър и министърът на въоръжените сили ще се
Коментари Харесай

Париж изпраща в Москва двама емисари да градят доверие с Русия

Френският външен министър и министърът на въоръжените сили ще се опитат на следващия ден в Москва да изградят база за " доверие " с Русия, без да демонстрират " доверчивост ", в това число що се отнася до украинския спор. Това съобщи през днешния ден първият посланик на Франция Жан-Ив Льо Дриан, представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Президентът Еманюел Макрон изрази предпочитание " да се опитаме да преминем от горе-долу цялостно съмнение към известно доверие. Тъкмо това ще се опитаме да създадем с (министъра на въоръжените сили) Флоранс Парли на следващия ден в Москва ", изясни Льо Дриан в радиопредаване.

Двамата министри ще договарят с сътрудниците си във формат " 2 + 2 " в границите на междуправителствен разговор - за пръв път, откогато Москва анексира Крим през 2014 година, което още веднъж потопи света в атмосферата на студената война, отбелязва Агенция Франс Прес.

" Знаем, че това ще трае дълго. Заминаваме там без доверчивост ", акцентира външният министър, запитан за паниката от сходна стъпка измежду сътрудниците на Франция - от Съединени американски щати до източноевропейските страни.

Шефът на Пентагона Марк Еспър предизвести през вчерашния ден при посещаване в Париж за " пагубното въздействие на Русия върху (европейския) континент ", " целящо да отслаби НАТО ".

" Известни са нашите различия (с Русия), само че може би ще успеем да рестартираме някои съглашения, битката с тероризма, съдействието в космоса, усилването на икономическите връзки, усилването на връзките сред гражданските общества, взаимното ръководство на рецесии ", скицира желанията Жан-Ив Льо Дриан.

Ще бъдат естествено наранени и рецесиите в Украйна, Либия, Сирия, нуклеарната стратегия на Иран и огромните стратегически провокации с оглед обстановката към договорите за надзор над въоръженията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР