Френският шампион Пари Сен Жермен и Реал Сосиедад играят при

...
Френският шампион Пари Сен Жермен и Реал Сосиедад играят при
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Пари Сен Жермен 0:0 Реал Сосиедад, греда за баските

Френският първенец Пари Сен Жермен и Реал Сосиедад играят при резултат 0:0 на стадион „ Парк де Пренс “ в първи 1/8-финален дуел от Шампионската лига.

Парижани приключиха втори в групата си след Борусия Дортмунд с актив от 8 точки, а зад тях останаха Милан и Нюкасъл. Добрата вест за Луис Енрике е че, Килиан Мбапе е още веднъж разполагаем. Звездата остана на аварийна пейка при успеха с 3:1 над Лил през миналия уикенд, точно с цел да бъде съхранен.

Реал Сосиедад от своя страна направи възторг с играта си, откакто завоюва своята група с актив от 12 точки. Баските не позволиха нито една загуба в група с Интер, Бенфика и Република България Залцбург. Футболистите на Иманол Аугуасил обаче понижиха темпото в последните месеци и записаха някои слаби резултати в шампионата, като за последно през уикенда инкасираха проваляне от Осасуна на личния си стадион.

Старши треньорът на Пари Сен Жермен - Луис Енрике, бе направил една забавна изненада в състава си - Лукас Бералдо дебютира в Шампионската лига, като той е предпочетен пред Люка Ернандес, който през днешния ден чества рожден ден. На вратата бе Джанлуджи Донарума, а останалите в отбрана, с изключение на Бералдо, бяха Ашраф Хакими, капитанът Маркиньос и Данило Перейра. В центъра на терена действаха Уорън Заир-Емери, Фабиан Руис и Витиня. Звездата Килиан Мбапе предстоящо се завърна, откакто пропусна дуела с Лил, а двете крали му помагаха Усман Дембеле и Брадли Баркола.

За треньора на гостите – Иманол Алгуасил,  тежкият удар бе, че капитанът Микел Оярсабал не съумя да се възвърне в точния момент за този мач и даже не бе в групата. Вратар бе Алекс Ремиро, а в отбраната четворката бе формирана от Хави Галан, Робин Льо Норманд, Игор Субелдия и Амари Траоре. В центъра бяха сложени капитанът Микел Мерино, Мартин Субименди и Брайс Мендес. Тройката в офанзива бе завършена Андер Беранечеа и Такефуса Кубо по крилата, до момента в който Андре Силва бе на върха на нападението.

Гостите от Испания стартираха мощно и още след едвам 30 секунди игра Андре Силва шутира рисково от границата на наказателното поле, а топката профуча доста покрай лявата греда на вратаря Джонлуиджи Донарума.

ПСЖ обаче отговори в шестата минута, когато капитанът на гостите Микел Мерино сбърка в средата на терена, което разреши на Усман Дембере да открадне топката. След това той изведе звездата Килиан Мбапе на скорост в половината на Реал Сосиедад, влезе отдясно в наказателното поле и стреля тъкмо, само че вратарят Алекс Ремиро сподели здрава ръка и мазета.

Постепенно баските още веднъж потеглиха в предни позиции и в 15-ата минута Брайс Мендес получи топката в наказателното поле от свободния удар, само че не съумя да означи, тъй като ударът му беше блокиран от един от бранителите на домакините. Три минути по-късно Такефуса Кубо проби отдясно в наказателното поле и реши да стреля ниско в близкия ъгъл, само че от външната страна на мрежата.

Испанците продължиха да натискат и в 22-ата минута Кубо центрира чудесно отдясно в наказателното поле, където Андре Силва засече с глава, само че близо около лявата греда на Донарума в навън.

ПСЖ мъчно намираше пролуки в отбраната на своите посетители. В 35-ата минута обаче топката стигна до Ашраф Хакими пред наказателното поле, който шуира, само че се получи рикошет, а Брадли Баркола нанесе ударс глава, само че над вратата на Ремиро в навън.

LIVE  |

Шампионска лига, 1/8-финал, първи мач

Главен арбитър: Марко Гуида, Италия

Стадион: „ Парк де Пренс “, Париж, Франция

Стартови сформира на двата тима:

La compo des Rouge et Bleu pour ce.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР