Френският сенат прие на първо четене спорния ваксинационен сертификат, който

...
Френският сенат прие на първо четене спорния ваксинационен сертификат, който
Коментари Харесай

Франция прие ваксинационния сертификат, почват протести

Френският сенат одобри на първо четене противоречивия имунизационен документ, който да размени до момента настоящия зелен документ. Текстовете обаче бяха доста поправени. По силата на закона, хората, които не са имунизирани, няма да бъдат допускани до публични услуги, няма да могат да пътуват с трен или аероплан, няма да могат да посещават заведения за хранене, кафенета, концерти, изложения, галерии.

Важният миг обаче е, че имунизационният документ ще се ползва единствено, когато броят на признатите в болница с Covid-19 е над 10 000 души за цяла Франция. Законът беше признат с 249 гласа „ за “ и 63 „ срещу “.

Днес във Франция са планирани протести на учителите, които недоволстват от неналичието на единна политика в учебните заведения в ковид-пандемията. В учебните заведения бяха въведени проби преди Коледа, само че оттогава наредбите бяха променяни още 2 пъти. Досега класовете, в които имаше позитивни проби на възпитаник, излизаше в онлайн образование, само че с взривът на инфектирани по коледните празници, набъбна и броят на карантинираните класове и това докара до неодобрение измежду родители и учители.

Учителските профсъюзи алармират, че е достигната точката на цялостно безсилие на преподавателите.

" Отговорността в тази безредна обстановка е на министъра и държавното управление заради непрестанните промени, неработещите ограничения и неналичието на подобаващи принадлежности,с които учебните заведения да действат ", се споделя в изказването на синдикатите.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР