Френският Сенат обсъжда проектозакон за вписването на правото на аборт

...
Френският Сенат обсъжда проектозакон за вписването на правото на аборт
Коментари Харесай

Френският Сенат обсъжда проектозакон за вписването на правото на аборт в конституцията

Френският Сенат разисква проектозакон за вписването на правото на аборт във френската конституция. Текстът беше признат с болшинство от Националното заседание, само че среща повече опозиция измежду консервативните сенатори.

" Франция ни гледа и би трябвало да бъдем на висотата на упованията ", съобщи френският министър на правораздаването Ерик Дюпон-Морети пред сенаторите. 

Те би трябвало да гласоподават за регистриране на правото на аборт във френската конституция, 50 години след разрешаването на абортите в страната. 

За да стигне до тържествения сеанс на целия парламент и да бъде прокаран, текстът би трябвало да бъде признат без промени, само че в случай че претърпи корекция, ще бъде преразгледан от депутатите. 

Мотивите на вписването на правото на аборт измежду главните права са, че едно парламентарно болшинство постоянно може да ограничи или забрани аборта, добавя БНР. 

Докато сенаторите заседават, на улицата се организират демонстрации на поддържници и на съперници на закона, без да се срещат.

" Победата на Франция ще бъде победа и за дамите от други страни " - съобщи на митинга пред Сорбоната депутатката от крайната левица Матилд Паро, която поддържа текста. 

По-късно стартира шествието на доста млади съперници на абортите от асоциацията " Про лайф ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР