Френският производител на бронирани камиони Arquus, специализиран в производството на

...
Френският производител на бронирани камиони Arquus, специализиран в производството на
Коментари Харесай

Производител на модерни бронирани машини се върна към базови елементи за оръдия за Украйна

Френският производител на бронирани камиони Arquus, профилиран в производството на високотехнологични офроуд военни транспортни средства, се върна към производството на по-нискотехнологични ходови елементи за гаубици, защото сухопътната война в Украйна покачва търсенето на артилерия.

Въпреки наклонността в промишлеността към по-високотехнологични оръжия като дронове и самостоятелни ракети, обичайно бойно съоръжение като танкове и гаубици като френските оръдия Caesar и създадените в Съединени американски щати HIMARS помогнаха да се промени траекторията на войната в Украйна.

 Производител на съвременни бронирани машини се върна към базови детайли за оръдия за Украйна
© Reuters

През януари Франция разгласи, че ще изпрати още 12 гаубици Ceasar - създадени от френската група Nexter - в Украйна, в допълнение към 18-те, които беше изпратила преди този момент, повишавайки търсенето на направените от Arquus ходови елементи.

Главният изпълнителен шеф на Arquus Еманюел Леваше сподели пред Ройтерс, че компанията е спряла производството на ходовата част, защото до неотдавна не е имало повече търсене. Но това се промени, защото запасите на френската войска би трябвало да бъдат попълнени още веднъж.

" Може да има още по-високо търсене, изключително за експорт, което ни стимулира да подновим производството тук, в Лимож ", сподели той.

 Производител на съвременни бронирани машини се върна към базови детайли за оръдия за Украйна
© Reuters

Arquus - по-рано прочут като Renault Trucks Defense и в този момент благосъстоятелност на Volvo - създава гама от леки военни транспортни средства, в това число бойния камион Scarabee за градска война и, както и VLRA логистични и военнотранспортни средства.

" Що се отнася до Европа, явно считаме, че потребностите са се ускорили заради рецесията и войната в Украйна. Така че ние сме в контакт със страните в района, само че също и непосредствено с Украйна, с цел да доставим или непосредствено, или посредством френската войска, известно количество съоръжение от Arquus ", сподели Леваше.

Министърът на защитата Себастиен Лекорню изиска от френските производители на военно съоръжение да усилят потенциала си до " боен режим " и даде обещание да върне назад някои действия, които преди този момент са предоставени на външни реализатори.

 Производител на съвременни бронирани машини се върна към базови детайли за оръдия за Украйна
© Reuters

Западните съдружници доставят Киев с оръжие и друго съоръжение, откогато преди повече от година Русия нахлу в съседката му, изчерпвайки личните си ресурси по пътя.

Увеличените доставки провокираха взрив за производителите на оръжия и държавните управления от Париж до Вашингтон не престават да ги приканват да усилят производството, защото дефицитът на ресурси в доста армии на НАТО добави към към този момент съществуващите проблеми.

" Едно значително изискване е европейските страни да могат да се сплотяват, с цел да дефинират дружно огромни отбранителни стратегии: какво ще бъде бъдещото бронирано транспортно средство, бъдещият логистичен камион ", споделя още Леваше.

" Ако можехме да имаме взаимни стратегии и взаимни стратегии, това също ще разреши на производителите да сплотяват силите си, с цел да произведат това съоръжение. Така че мисля, че обстановката е малко кокошка и яйце - тъй че се фокусираме върху потребностите, с цел да можем да фокусираме промишлеността върху тях.



CAESAR (съкращение от CAmion Equipé d`un Système d`ARtillerie) е френска самоходна артилерийска система 155 mm/52 диаметър, създадена от Nexter Systems. Версията 8x8 е построена върху модифицирано шаси TATRA, което е по-тежко от истинското 6x6 шаси на Renault (за френската армия) и Unimog (за износ).

 Производител на съвременни бронирани машини се върна към базови детайли за оръдия за Украйна
© Reuters

Оръдието с обхват до 40 км се счита за едно от най-хубавите в света. Причината е, че е готово за пукотевица доста бързо, откакто спре и изстрелва по един снаряд на всеки 12 секунди.

Това значи, че при оптималната далекобойност са изстреляни 8 снаряда още преди да е паднал върху задачата първият от тях. Цялата система се събира в мобилен тип и напуща мястото, до момента в който съперникът занапред се възстановяван от удара.

Ако CAESAR е покрай фронта, за дегизировка има устройства за изстрелване за няколко секунди на 8 димки, скриващи оръдието и позволяващи то бързо да се реалокира преди съперникът да е получил точни координати за местоположението му.

 Производител на съвременни бронирани машини се върна към базови детайли за оръдия за Украйна
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР