Френският президент Еманюел Макрон заяви, че смята, че е постигнат

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че смята, че е постигнат
Коментари Харесай

Макрон: Намерихме компромисно решение за спора между България и Северна Македония

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че счита, че е реализиран компромис по отношение на рамката за договаряния за участие в Европейския съюз на Северна Македония, която ще включва България, оповестява македонското издание

„ Мисля, че намерихме компромисно решение “, сподели той на конференция на срещата на върха на НАТО в Испания.

От македонското държавно управление декларират, че посредством Министерството на външните работи са получили предложение с хрумвания от френското председателство, които се отнасят до техните обществено декларирани позиции и визии.

„ Това е основата за разкриване на необятен съвещателен развой първо в държавното управление и съдружните сътрудници, а по-късно с президента, Народното събрание и опозицията, както и с гражданския бранш, експертната и необятната общност в страната. Както обещахме, решението за нашето бъдеще ще вземем взаимно, всъщност, в сходство със стратегическите ползи на страната и всички нейни жители. Искаме да благодарим на президента Макрон и на френското председателство за напъните им за превъзмогване на пречките и опазване на европейското доверие на Балканите, се споделя в изказване на държавното управление на Република Северна Македония.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР