Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще продължи да дразни“

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че ще продължи да дразни“
Коментари Харесай

Макрон обеща да дразни неваксинираните французи

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че ще продължи „ да нервира “ неимунизираните французи, съобщи " Гардиън ". Изказването му идва в миг, в който в Народното събрание текат обсъждания здравният пропуск в страната да стане имунизационен. Ако мярката бъде призната, това ще значи, че документът няма към този момент да важи за преболедували или за показали негативен тест.

В изявление за „ Паризиен “  Макрон казва, че ще ограничи допустимо най-вече достъпа на хората без имунизация против ковид до основни аспекти от публичния живот. От опозицията обаче се опълчват на концепцията и опозиционни политици обявиха, че президентът е отишъл прекомерно надалеч с предизвестията си, че от 15 януари хората без ваксина няма да могат да вървят тук-там като заведения за хранене, кина и кафенета.

Макрон съобщи още, че не желае да „ имунизира със мощ “, а се надява да насърчи повече хора да получат ваксина „ като ограничи оптимално техните действия в обществения живот “. " Не желая да нервирам французите. Но когато става дума за неимунизираните, аз в действителност желая да ги ядосам. И ще продължим да вършим това до края. Това е тактиката ", разяснява президентът.

Той обяви още, че решението му дали да се кандидатира за втори мандат отпред на Франция на изборите през април зависи от „ здравната и политическата обстановка в страната “. Сегашните изследвания дават на френския президент сериозна преднина пред към този момент декларираните претенденти за поста му, оповестява БНР.

Във вторник Франция заяви за 271 686 нови случая на Covid-19 за денонощие – максимален брой от началото на пандемията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР