Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Италия заслужава лидери, които

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че Италия заслужава лидери, които
Коментари Харесай

Макрон: Италия заслужава лидери, които са на висотата на положението си

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Италия заслужава водачи, които са на висотата на ситуацията си и разказа един от партийните водачи в разпадналото се държавно управление в Рим като " огромния губещ ", тъй като е направил грешката да показа властта с крайната десница, съобщи Ройтерс.

Италианската ръководеща коалиция сред антисистемното придвижване Пет звезди, водено от Луиджи ди Майо и крайнодясната партия Лига се разпадна във вторник, откакто водачът на Лигата - Матео Салвини разгласи държавното управление за неработещо и принуди премиера да подаде оставка.

" Поуката от италианския урок е, че когато някой се съюзява с крайната десница, най-после това се трансформира в победа за нея ", сподели през вчерашния ден пред публицисти Макрон в Париж.

" Кой е огромният губещ от последното развиване? Ди Майо ", добави той. Попитан дали Салвини е също измежду губещите, Макрон отговори: " Може би, уповавам се да е по този начин ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР