Френският президент Еманюел Макрон заяви, че диалогът с Русия винаги

...
Френският президент Еманюел Макрон заяви, че диалогът с Русия винаги
Коментари Харесай

Важно е винаги да уважаваме Русия като държава и руския народ: Макрон

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че разговорът с Русия постоянно би трябвало да се основава на почитание към нея "като към страна ".

В понеделник, по време на първия си ангажимент като претендент за президент, Макрон посвети част от речта си на съветската офанзива против Украйна, която назова "историческа неточност ", съобщи RT.

"Да се бориш с един приятелски народ и да искаш да го унищожиш и унижиш с най-лошите средства, това е историческа неточност ", сподели Макрон.

Въпреки това френският президент, който остава един от дребното западни водачи, които постоянно беседват с съветския президент Владимир Путин, акцентира нуждата от продължение на разговора, като съобщи, че "няма дълготраен мир, в случай че Русия не взе участие в огромната архитектура на мира на нашия континент ".

Важно е "винаги да почитаме Русия като страна и съветския народ ", добави Макрон, като съобщи, че първостепенната цел на интернационалната общественост в този момент е "да се избегне ескалацията и разширението на войната ".

Френският президент обаче явно не е доста оптимистично надъхан във връзка с вероятността за деескалация на спора.

"Искам да кажа ясно: в кратковременен проект войната евентуално ще продължи ", сподели той и изрази подозрения, че "в околните дни и седмици " ще има някакво "решение посредством договаряния ".

Той призна, че договарянията с съветския му сътрудник са "трудни ", защото Путин "отказва да приключи огъня ", а това е "предпоставка " за започване на "истински разговор " сред Москва и Киев.

© AP / Michel Euler

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР