Френският президент Еманюел Макрон увери в понеделник, че правителството му

...
Френският президент Еманюел Макрон увери в понеделник, че правителството му
Коментари Харесай

Макрон: Връщаме контрола върху цените на електроенергията

Френският президент Еманюел Макрон увери в понеделник, че държавното управление му ще върне контрола върху цените на електрическата енергия до края на годината, оповестява " Ройтерс ".

Той направи изказването, без да прецизира какви стъпки ще предприеме , с цел да направи това. Макрон сподели, че държавната благосъстоятелност върху енергийната компания EDF и атомният флот на Франция ще оказват помощ за постигането на това.

" Има миг, който е основен за нашата конкурентоспособност и ние ще го обявим през октомври, а това е да си върнем контрола върху цените на електрическата енергия ", сподели Макрон, до момента в който разгласи дълголетен екологичен проект. През октомври ще можем да обявим цени на електрическата енергия, които са в сходство с нашата конкурентоспособност ", сподели той и добави, че това ще важи за семействата и бизнеса. До края на годината ще си върнем контрола върху цената на електрическата енергия на френско и европейско равнище ", сподели той.

Официален представител сподели, че това ще бъде реализирано посредством френски енергиен закон, който да работи по отношение на обстоятелството, че цените на газа са надули цените на електрическата енергия в Европа, и по-специално във Франция, на фона на войната в Украйна.

Това ще бъде направено, без да се чака приключването на подготвяната промяна на равнище Европейски съюз (ЕС), сподели служителят.

Правителството към този момент разгласи, че още 7 милиарда евро ще бъдат заделени в проектобюджета за 2024 година за екологични вложения, финансирани посредством унищожаване на някои от данъчните облекчения, които някои промишлености получават при потреблението на изкопаеми горива.

Макрон сподели в неделя, че държавното управление ще изиска от промишлеността за горива да продава на себестойност и ще отпусне 100 евро помощ на най-бедните служащи, които карат на работа, с цел да се спре въздействието на инфлацията върху семействата.
 Франция първа в Европейски Съюз ще се откаже от въглищата
Франция първа в Европейски Съюз ще се откаже от въглищата

Решението разгласи Макрон

По-рано в понеделник Макрон съобщи, че Франция има намерение да бъде измежду първите страни от Европейския съюз (ЕС), които изцяло ще се откажат от производството на електрическа енергия от въглища.

" През идната година ще влагаме 40 милиарда евро, с цел да преминем към нови енергийни източници. Също по този начин би трябвало да се откажем от въглищата като най-вредния за околната среда енергиен запас.

До 2027 година имаме намерение изцяло да преобразуваме нашите две останали въглищни електроцентрали, с цел да работят с биомаса ".

Това посочи президентът в изявление за телевизия TF-1.

Макрон също по този начин прикани за активизиране на работата по производството на електрически коли и нужните за тях акумулатори във Франция.
 Във Франция обмислят да продават бензин на загуба
Във Франция обмислят да продават бензин на загуба

Подарък за французите в разгара на рецесията

На 20 септември министър-председателят Елизабет Борн съобщи, че държавното управление ще даде опция на бензиностанциите да продават бензин на загуба в продължение на няколко месеца, с цел да могат да понижат цените си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР