Френският президент Еманюел Макрон се срещна с министър-председателя Виктор Орбан

...
Френският президент Еманюел Макрон се срещна с министър-председателя Виктор Орбан
Коментари Харесай

Макрон разговаря с Орбан в Елисейския дворец

Френският президент Еманюел Макрон се срещна с министър-председателя Виктор Орбан в опит да се излезе от задънената улица преди срещата на върха на Европейски Съюз, откакто унгарският водач заплаши да блокира по-нататъшната поддръжка за Украйна.


Макрон посрещна Орбан в Елисейския замък на работна вечеря, с цел да обсъдят, съгласно френското председателство, " няколко тематики " от дневния ред на срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица, в това число " разнообразни аспекти на европейската поддръжка за Украйна ".

Европейски Съюз желае да контракти нова финансова помощ и започване на договаряния за участие в Европейски Съюз с Киев на срещата на върха идната седмица, само че се притеснява, че Орбан може да попречи на това.

Вечерята е рядко посрещане от огромен западноевропейски водач на унгарския водач, който поддържа по-тесни връзки с съветския президент Владимир Путин, в сравнение с всеки различен водач на Европейски Съюз, даже след нашествието на Москва в Украйна през февруари 2022 година

Но диалозите се организират в миг, когато нараства загрижеността, че Орбан може да осуети опцията да се вземат основни решения по отношение на Украйна на срещата на върха на Европейски Съюз на 14-15 декември, а Макрон се пробва да повлияе на Орбан в качеството си на една от най-влиятелните фигури в Европа.

БГНЕС напомня, че в писмо, изпратено до ръководителя на Европейски Съюз Шарл Мишел в понеделник, Орбан изиска отсрочване на основни решения за Украйна, в това число спомагателна финансова помощ и опция за започване на договаряния за участие в Европейски Съюз./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР