Френският президент Еманюел Макрон се срещна още веднъж с иранския

...
Френският президент Еманюел Макрон се срещна още веднъж с иранския
Коментари Харесай

Макрон се срещна още веднъж с иранския президент, след като разговаря с Тръмп

Френският президент Еманюел Макрон се срещна още един път с иранския президент Хасан Рохани, откакто беседва с американския водач Доналд Тръмп, оповестиха Франс прес и Ройтерс. Агенциите се базират на представител на Елисейския замък и на английски публицисти.

Макрон, който към този момент един път беседва в понеделник час и половина с Рохани, се пробва да понижи напрежението сред Вашингтон и Техеран с вярата да стартират договаряния сред двете страни и районните и интернационалните сили.

Вчера Макрон съобщи, че в случай че Рохани си замине от Ню Йорк, без да се срещне с Тръмп, това ще е "пропусната опция ". Той сподели това на среща с иранския президент и английския министър председател Борис Джонсън, който съобщи, че е склонен с Макрон.

По-късно френският президент сподели пред публицисти, че съгласно него има условия за среща в Ню Йорк сред президентите на Съединени американски щати и Иран, само че от тях зависи дали това ще стане. Има общо желание за прогрес и освен по изискванията за деескалация на напрежението, само че и за реализиране на дълготрайно единодушие.

В изявление за американската телевизия Фокс нюз Рохани съобщи, че преди той да стартира нови договаряния с американския президент, би трябвало да бъде възобновено доверието сред двете страни, което Вашингтон е нарушил, като едностранно се е изтеглил от нуклеарното съглашение и е наложил наказания на Техеран, съобщи ДПА. Иранският президент отхвърли Техеран да носи отговорността за нападението против саудитската рафинерия. Той съобщи, че Иран не желае да има нуклеарни оръжия, отбелязвайки, че Съединени американски щати продължава да създава такива оръжия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР