Френският президент Еманюел Макрон приветства намерението за среща на върха

...
Френският президент Еманюел Макрон приветства намерението за среща на върха
Коментари Харесай

Макрон приветства намерението за среща на върха САЩ-Северна Корея

Френският президент Еманюел Макрон приветства желанието за среща на върха Съединени американски щати - Северна Корея и съобщи в телефонен диалог с президента Доналд Тръмп, че с Пхенян би трябвало да се води "взискателен разговор ", заяви Елисейският замък в официално съобщение, представено от Франс прес.

"Международната общественост би трябвало да бъде единна и да води придирчив разговор със Северна Корея, който да докара до унищожаване на нуклеарните оръжия на Корейския полуостров ", се показва в официалното съобщение.

Двамата президенти са разискали и обстановката в Сирия. Макрон е изтъкнал нуждата от решителни дейности, с цел да се избегне продължение на филантропичната злополука.

Освен това френският президент е изразил пред американския си сътрудник мощно безпокойствие от въвеждането на вносни мита от Съединени американски щати над стоманата и алуминия. То основава заплаха от комерсиална война, от която всички наранени страни ще претърпят загуби. Макрон е подчертал, че сходни ограничения против съюзнически страни, които зачитат разпоредбите на международната търговия, няма да бъдат ефикасни в битката против нелоялните практики.

Той е предизвестил, че Европа "ще реагира ясно и пропорционално против всяка неоснователна процедура, противоречаща на разпоредбите на международната търговия ", прибавя Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР