Френският президент Еманюел Макрон предупреди сънародниците си в края на

...
Френският президент Еманюел Макрон предупреди сънародниците си в края на
Коментари Харесай

Макрон предупреди френския народ: „краят на изобилието и безгрижието”

Френският президент Еманюел Макрон предизвести сънародниците си в края на сезона на летните почивки, че страната се намира в сложен миг , съобщи Франс прес.

" Идва краят на изобилието, нещата, считани за даденост, и безгрижието " , акцентира Макрон. Той изброи поредност съществени рецесии - от Украйна до сушата.
Френският президент приказва преди първото съвещание на държавното управление след края на лятната почивка.

" Изглежда, живеем във време, структурирано от поредност съществени рецесии. .. и някои може би виждат нашето бъдеще като предопределено да се борим постоянно с рецесии и изключителни обстановки. Аз от моя страна считам, че ние живеем като че ли качени на огромна люлка или преживяващи мощни разтърсвания ", сподели френският президент пред министрите на съвещанието, което по изключение бе предавано по малкия екран.

Изправени пред сходна обстановка, " нашите сънародници може да реагират с надълбоко безпокойствие " , предизвести Макрон. Той прикани министрите " да споделят нещата " намерено и почтено, " с доста изясненост и без да чертаят пагубни сюжети ". " Очаквам от държавното управление да съблюдава дадената дума и уговорките, които сме поели пред нацията ", акцентира френският президент.

" Това, което желая да реализираме през идващите седмици и месеци, е да затвърдим мощното единение на държавното управление и парламентарното болшинство към курса, който ще ни разреши да заздравим нашия суверенитет, както и френската, и европейската самостоятелност ", даде да се разбере Макрон.

Френският президент прикани министрите към съществено отношение и надеждност и да не се поддават на изкушението на демагогията, изправени пред " възхода на антилибералните и укрепването на властническите режими ".

" Лесно е да обещавате всичко и нищо, да казвате по едно и също време всичко и нищо. Не се поддавайте на тези изкушения - изкушенията на демагогията. Тя процъфтява във всички модерни демокрации, тъй като нашият комплициран свят провокира боязън. Винаги ще наподобява изкушаващо да се каже това, което хората желаят да чуят, само че първо би трябвало да се замислим и да се запитаме дали това е дейно и потребно " , добави Макрон, без да уточни съответни образци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР