Френският президент Еманюел Макрон по време на посещение в Албания

...
Френският президент Еманюел Макрон по време на посещение в Албания
Коментари Харесай

Макрон иска любовен, а не бюрократичен процес на разширяване на ЕС

Френският президент Еманюел Макрон по време на посещаване в Албания във вторник сподели, че желае по-скоро " любовен ", в сравнение с " бюрократичен " развой на разширение на Европейски Съюз в опита си да форсира " повторното обединяване на Европа ", написа " Политико ".

Макрон разкритикува " студената и бюрократична машина " в Брюксел, заявявайки, че процесът на присъединение към Европейски Съюз би трябвало да бъде повече политически и по-малко механически , включващ стопански вложения по време на договарянията за присъединение и по-добро политическо ангажиране с водачите на страните-кандидатки.

" Трябва да помогнем с доказателства за обич. Надявам се, че през идващите месеци ние, европейците, ще намерим метод да обединим още веднъж (нашия континент) ", сподели той дружно с албанския министър председател Еди Рама на конференция.

Поетичните думи на Макрон в Тирана пристигнаха няколко месеца откакто френският президент алармира за противоположен завой на Франция във връзка с разширението , призовавайки Европейски Съюз да пораства и да се реформира в лицето на световната неустойчивост.

Запитан по отношение на за присъединение с Албания и Северна Македония през 2019 година, френският президент сподели, че тогава той е бил " неприятното момче ", защото системата " не е работила вярно ".

Албанският министър председател също направи лирично оклонение по отношение на присъединението си към Европейски Съюз, само че остана по-прозаичен, като сподели на кореспонденти, че присъединението към блока ще отнеме време, тъй като " не можете да карате кола, преди да получите шофьорска брошура ".
 Европейски Съюз отваря отчасти пазара си за страните от Западните Балкани
Европейски Съюз отваря отчасти пазара си за страните от Западните Балкани

За първи път среща от Берлинския развой се организира в самите Западни Балкани
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР