Френският президент Еманюел Макрон, откривайки хуманитарна конференция за ситуацията в

...
Френският президент Еманюел Макрон, откривайки хуманитарна конференция за ситуацията в
Коментари Харесай

Макрон: Спешно е необходима хуманитарна пауза в Газа

Френският президент Еманюел Макрон, откривайки филантропична конференция за обстановката в Газа, сподели, че хуманитарната пауза в линията би трябвало да бъде оповестена допустимо най-скоро. Освен това е належащо да се работи за оповестяването на преустановяване на огъня.

" Цивилните би трябвало да бъдат предпазени. Това е належащо и не се разисква ", сподели Макрон.

По-рано израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че няма да има преустановяване на огъня без освобождението на израелските заложници.

В конференцията в Париж вземат участие представители на към 80 страни, както и ръководители на интернационалните организации. В конференцията ще участват представители на Египет, Йордания и страните от Персийския залив, както и страните от Европейски Съюз и Г-20 (без Русия). Неправителствени организации, работещи в Газа, като Лекари без граници, също са поканени в Париж.

На конференцията няма да има израелски представители. Френският президент Еманюел Макрон беседва с израелския министър председател Бенямин Нетаняху във вторник и има намерение да го направи още веднъж след срещата в Париж, с цел да го осведоми за развиването, съобщи Агенция Франс Прес.

Прекратяването на огъня не е същото като филантропична пауза. Хуманитарните паузи не престават малко и нормално се ползват само за филантропични цели, до момента в който прекратяването на огъня се чака да продължи по-дълго.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР