Френският президент Еманюел Макрон осъди нихилизма на насилието, който е

...
Френският президент Еманюел Макрон осъди нихилизма на насилието, който е
Коментари Харесай

За рождения ден на жълтите жилетки Макрон се оплака, че насилието ги опорочило

Френският президент Еманюел Макрон осъди " нихилизма на насилието ", който е опорочил придвижването на " жълтите жилетки " поради деянията на грубо принуждение при демонстрациите през уикенда, отбелязващи първата му годишнина, съобщи БГНЕС.
" Когато на улицата се случва ненавист и има заличаване в името на идеали, мълчанието на доста гласове ги трансформира в съучастници. Твърде доста бъркат идеалите с нихилизма на насилието ", сподели Макрон.
Макрон похвали " братството " на протестиращите в провинцията, изключително в селските региони при започване на придвижването, само че съобщи, че други са " го опорочили, извършвайки принуждение измежду анонимността ", заяви Агенция Франс Прес.
Френската полиция арестува 254 души по време на конфликти в Париж и други градове на първата годишнина от придвижването в събота, сподели министърът на вътрешните работи. Насилието в Париж, където полицията се бори с безредиците с часове към югоизточния площад Place d`Italie, беше най-лошото във френската столица от месеци.
В селските региони на Франция годишнината мина като цяло умерено, защото хиляди жълти жилетки блокираха кръстовища.
" Жълтите жилетки ", които упрекват Макрон, че ръководи от името на градския хайлайф, са безапелационни, че не са си отишли. Сега те търсят да обединят силите си със синдикалното придвижване, което възнамерява огромна транспортна стачка поради пенсионните промени, която стартира на 5 декември.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР