Френският президент Еманюел Макрон обяви днес плановете за създаването на

...
Френският президент Еманюел Макрон обяви днес плановете за създаването на
Коментари Харесай

Макрон отговори на коментарите на Байдън за ядрен армагедон

Френският президент Еманюел Макрон разгласи през днешния ден проектите за основаването на специфичен фонд на стойност 100 милиона евро за покупки на оръжия за Украйна непосредствено от производителите, предадоха международните организации.

" Ние ще създадем този специфичен фонд от 100 милиона евро като начало, което ще ни разреши да работим също и с френския военно-отбранителен бранш ", разясни той.

Макрон също по този начин разяснява изявлението на президента на Съединените щати Джо Байдън, в които американският водач съобщи, че има риск от нуклеарен " Армагедон " след съветската инвазия в Украйна.

" Трябва да приказваме внимателно, когато разясняваме сходни тематики ", сподели френският президент в края на неофициалната среща на върха на Европейски Съюз, която се организира в Прага ден след срещата на върха на Европейската политическа общественост.

Макрон заяви, че водачите на Европейски Съюз са решили да основат механизми за европейска финансова взаимност, с цел да се оправят дружно със скока на енергийните цени, обвързван с войната в Украйна, съобщи Франс прес.

Президентът също по този начин сподели, че ще се срещне с министър председателите на Испания и Португалия идната седмица, с цел да разиска с тях плана за транспиренейския газопровод МидКат и за реализиране на прагматично решение в тази тенденция, съобщи Ройтерс. Макрон в началото беше срещу плана, който е подкрепян мощно от Германия като опция на съветските газови доставки.

Макрон съобщи също, че Франция ще работи с готовност и подготвеност с бъдещия италиански министър председател, съобщи Франс прес. Очаква се това да е Джорджа Мелони, лидерката на италианската последна десница, която преди няколко години се изрече сериозно за Макрон.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР