Френският президент Еманюел Макрон нареди мобилизирането на 7000 войници за

...
Френският президент Еманюел Макрон нареди мобилизирането на 7000 войници за
Коментари Харесай

Макрон мобилизира 7000 войници за повече сигурност в страната

Френският президент Еманюел Макрон подреди активизирането на 7000 бойци за усилване на патрулите за сигурност в страната, оповестиха от Елисейският замък, ден откакто 20-годишен ислямски екстремист намушка до гибел гимназиален преподавател в град Арас, съобщи Reuters.
Франция разгласи най-високата степен на паника след офанзивата на 13 октомври.
Кабинетът на Макрон разгласи, че военната готовност ще бъде осъществена до 16 октомври вечерта и ще продължи до второ разпореждане с постоянни патрули в огромните градски центрове и известни туристически обекти, написа „ Фокус “.

Кабинетът на френския президент удостовери, че френските сили за сигурност са
предотвратили нов „ опит за нахлуване “ в различен район,
без да показва детайлности.
Училището в Арас беше цел на безчовечен ислямистки тероризъм “, съобщи Макрон след посещаване в учебното заведение, като добави, че жертвата „ евентуално е избавила доста животи “ със смелостта си да блокира нападателя, съобщи France 24.
20-годишният нападател, е от съветския, само че обитаем най-вече с мюсюлмани район Чечения в Южен Кавказ, и към този момент е бил включен във френския народен указател, прочут като „ Fiche S “, като евентуална опасност за сигурността.

Извършителят е извикал арабската фраза „ Аллах Акбар! “ (Бог е най-велик!), съгласно предварителните данни на следствието.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР