Френският президент Еманюел Макрон, на фона на протестите в страната,

...
Френският президент Еманюел Макрон, на фона на протестите в страната,
Коментари Харесай

Макрон не възнамерява да прави промени в кабинета на фона на протестите във Франция

Френският президент Еманюел Макрон, на фона на митингите в страната, не има намерение да разпусне Народното събрание или да прави промени в държавното управление, оповестява в. Le Parisien, базирайки се на източник в Елисейския замък. Според източника на изданието, френският водач също не възнамерява да организира референдум за пенсионната промяна, както упорстват протестиращите и някои членове на опозицията. 

По-рано във вторник Макрон организира среща с премиера Елизабет Борн и редица министри.  Жителите на Франция излязоха по улиците на доста градове, с цел да изразят недоволството си от утвърждението на пенсионната промяна, откакто депутатите не гласоподаваха избор на съмнение към настоящето държавно управление. Действията в доста градове бяха съпроводени от вълнения, по-специално в Париж и Страсбург. Протестиращите подпалиха контейнери за отпадък, чупиха билбордове и трошиха витрини. Сред протестиращите се чуха лозунги за оставката на Макрон и Борн.

Ден преди този момент френското Национално заседание гласоподава въпроса за съмнение към държавното управление, само че френската парламентарна съпротива не съумя да реализира нужното болшинство, с цел да гласоподава в поддръжка на вота. Причината за него беше смяната на възрастта за пенсиониране във Франция от 62 на 64 години. Сега пенсионната промяна се смята за призната от Националното заседание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР