Френският президент Еманюел Макрон изрази притесненията си от евентуални опити

...
Френският президент Еманюел Макрон изрази притесненията си от евентуални опити
Коментари Харесай

Макрон подозира турска намеса на изборите във Франция

Френският президент Еманюел Макрон изрази терзанията си от възможни опити на Турция да се намеси в идните избори. „ Заплахите не са забулени, тъй че мисля, че би трябвало да бъдем доста осъзнати “, сподели президентът в изявление за „ Франс 5 “, представен от Bloomberg.

Взаимоотношенията сред Макрон и турския му сътрудник Реджеп Ердоган са изострени по редица въпроси, в това число религията и изследванията за природен газ в Източното Средиземноморие. През януари обаче президентите си размениха писма, в които показаха единодушие да подобрят връзките. На 2 март последва и видео диалог.

Макрон не изясни по какъв начин тъкмо Турция може да се опита да се намеси във френските избори, нито дали има поради районните през юни или президентските през 2022 година. Той изясни, че Турция влияе върху публичното мнение. Това евентуално е отпратка към опцията за въздействие върху турската диаспора във Франция посредством учебни заведения, джамии и организации.

Държавният глава посочи, че Анкара е главен търговски сътрудник и основен съдружник в битката против незаконната миграция от Близкия изток към Европа. „ Ако кажем за една нощ: „ Вече не можем да работим с вас, без повече полемики “, отварят вратите и има 3 млн. сирийски бежанци, идващи в Европа… Трябва да работим с Турция “, изясни Макрон.

Франция не води статистически данни за религиозна или етническа принадлежност, тъй че би било мъчно да се реши какъв брой жители биха били склонни да се подчинят на Ердоган, в случай че той в действителност има планове за интервенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР