Френският президент Еманюел Макрон и вицепрезидентът на САЩ Камала Харис

...
Френският президент Еманюел Макрон и вицепрезидентът на САЩ Камала Харис
Коментари Харесай

Еманюел Макрон и Камала Харис призоваха за глобални усилия срещу неравенството

Френският президент Еманюел Макрон и вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис откриха Парижкия конгрес за мир през днешния ден и приканиха за взаимни старания в битката с световното неравноправие и общите провокации като климатичните промени, заяви ДПА.

Харис съобщи, че се следи внезапно увеличение на неравенствата и светът би трябвало да се изправи против това събитие. " Ние като водачи би трябвало да попитаме за какво тези неравенства не престават ", сподели американският вицепрезидент.

От своя страна Макрон се спря на климатичните промени, проблемите с човешките права и пандемията от ковид. Той сподели, че са подхванати доста съответни стъпки към прогрес по тези въпроси, само че те към този момент не са задоволително бързи и откровени.

На церемонията по откриването, с изключение на Макрон и Харис , участваха президентът на Нигерия Мухамаду Бухари и министър председателят на Бангладеш Шейх Хасина Вазед.

Бухари прикани за бърза доставка на ваксини против ковид в африканските страни и за разширение на производството на ваксини на континента. Хасина пък се изрече в интерес на по-решителни дейности във връзка с климатичните промени.

В откриването участваха и други държавни и държавни ръководители посредством видеовръзка.

Парижкият конгрес за мир бе проведен за първи път през 2018 година , тъкмо 100 години след края на Първата международна война. Целта му е да събере на едно място политически водачи, организации и представители на бизнеса и гражданското общество за спор по световните проблеми. В неколкодневния конгрес тази година се чака да участват към 450 участници на място, а още 15 хиляди да се включат онлайн.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР