Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит бяха официално

...
Френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит бяха официално
Коментари Харесай

Семейство Радеви посрещнаха Макрон и жена му

Френският президент Еманюел Макрон и брачната половинка му Брижит бяха публично посрещнати в резиденция "Евксиноград " във Варна.

Българският държавен глава Румен Радев, първата дама Десислава Радева и шпалир от матроси чакаха семейство Макрон на стълбите на двореца в Евксиноград

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА НА VESTI.BG ОТ ПОСРЕЩАНЕТО НА СЕМЕЙСТВО МАКРОН В ЕВКСИНОГРАД

Президентът на Франция ще беседва с Радев и министър председателят Бойко Борисов, до момента в който първите дами ще посетят ботаническата градина в Балчик.

Официалните тематики на диалог сред държавниците ще са вероятностите за развиване на двустранните връзки сред България и Франция, двустранното икономическо, капиталово и културно съдействие, защитата на външните граници на Европейския съюз, както и концепциите за бъдещето на Европа.



Макрон е на обиколка в Централна и Източна Европа и главната му задача е да получи поддръжка от водачите в района за смяна на трудовите правила на Европейски Съюз. Целта му е лимитират преимуществата за бизнеса при наемане на командировани служащи от Източна Европа за работа в западни страни.

Противници на измененията в общото трудово законодателство са Полша и Унгария, а Макрон не съумя да получи цялостна поддръжка и при досегашните си срещи с водачите на Чехия, Словакия и Румъния.



В същото време България търси съдружник в лицето на Франция за приемането ни в Шенген и Еврозоната.

Според изявления в медиите съответни бизнес планове също ще бъдат част от диалозите, като Макрон ще договаря Франция да получи някои от поръчките по обновяването на арсенала на българската войска.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР