Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц заявиха,

...
Френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Олаф Шолц заявиха,
Коментари Харесай

Макрон и Шолц искат пак да си говорят с Путин

Френският президент Еманюел Макрон и немският канцлер Олаф Шолц обявиха, че желаят да продължат диалозите си с съветския държавен глава Владимир Путин. 

Макрон съобщи, че ще продължи да " приказва с Русия " макар рецензиите, които си навлече по въпроса. Едновременно с това той прикани Китай да осъди " империалистичната война " в Украйна, съобщи Франс прес.

" Всички наши страни би трябвало да отстояват една позиция - тази на зачитането на суверенитета и на териториалната целокупност... без значение какви другарства или съюзи поддържат ", сподели Макрон на банкет в Елисейския замък по случай Нова година по лунния календар. Той добави, че въпреки да е упрекван, че приказва с Русия, ще продължи този разговор. 

Макрон е един от малцината западни водачи, продължаващи да поддържат контакт с съветския президент Владимир Путин след нападението против Украйна на 24 февруари предходната година, отбелязва Агенция Франс Прес.

В изявление за берлинския вестник Der Tagesspiegel канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц акцентира значимостта на телефонните договаряния с президента на Руската федерация Владимир Путин и в тази връзка означи, че те би трябвало да продължат и в бъдеще.

" Ще организирам телефонни диалози с Путин, тъй като би трябвало да приказваме между тях “, съобщи Шолц. Според него тонът при сходни диалози " не е нелюбезен ", макар " изцяло другите " визии за обстановката. В този подтекст Шолц дефинира спора в Украйна като " ужасна безсмислена война “.

" Имаше съответни въпроси за размяната на пленници, износа на зърно, атомната електроцентрала в Запорожие. Но за мен е значимо диалогът постоянно да се връща към съответна тематика - по какъв начин може светът да излезе това извънредно положение? Условията за това са ясни - евакуиране на съветските войски ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР