Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21

...
Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21
Коментари Харесай

Тръмп и Макрон запазват разногласията си за климата, но са с общи позиции за Сирия

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила съобщи на обща конференция с американския президент Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, че почита неговото решение да изтегли Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата, само че добави, че той персонално остава завързан към този контракт и произлизащите от него задължения, съобщи Франс прес.

По въпроса за климата американският президент сподели, че Съединени американски щати са ангажирани да бъдат водачи в отбраната на околната среда. По отношение на климатичното съглашение Тръмп сподели, че "нещо би могло да се случи ". "Нещо би могло да се случи във връзка с Парижкото съглашение. Ние ще забележим какво може да се случи, само че ние ще приказваме за това през идния интервал от време. Ако това нещо се случи, то ще бъде отлично, в случай че не стане, ще бъде също ОК ", съобщи той.

Макрон пък сподели, че полемиките със Съединени американски щати по въпросите за климата ще продължат макар разликите. Двамата водачи потвърдиха, че френско-американските връзки са неразрушими, добавя организацията.
18
Тръмп сподели, че двамата с Макрон са обсъждали и по какъв начин да укрепят стратегическото партньорство сред Франция и Съединени американски щати. "Днес не сме изправени пред нови закани от такива режими като Северна Корея, Иран и Сирия и държавни управления, които ги финансират и поддържат. Ние сме изправени също и пред съществени закани от терористични организации ", уточни Тръмп.

"Ние затвърждаваме още веднъж нашата решителност да бъде единни против тези врагове на човечеството и да ги лишим от тяхната територия, от тяхното финансиране, от техните мрежи и от идеологическата им поддръжка ", добави той.
18
Макрон сподели, че с Тръмп са постигнали единодушие за взаимни дейности сред Франция и Съединени американски щати за битка с кибепрестъпността и пропагандата в интернет. Двамата са се съгласили, че един от техните цели е битката с тероризма, в частност битката против разпространяването на тероризма в интернет.

На срещата си Макрон и Тръмп са обсъждали редица въпроси, измежду които и Сирия. Двамата водачи споделиха на общата си конференция, че приканват дипломатите да изготвят в идните седмици съответна самодейност, имаща за цел да приготви бъдещето на Сирия. Той добави, че дружно с Тръмп работят за поствоенна пътна карта за Сирия.

"Относно иракско-сирийската обстановка, ние се съгласихме да работим дружно, по-специално да изготвим пътна карта за поствоенния интервал ", сподели Макрон. "Приканихме нашите дипломати да работят в тази тенденция, тъй че в идващите няколко седмици съответна самодейност може да бъде поета и водена от петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации ", добави той.

Франция и Съединени американски щати оферират сформирането на интернационална контактна група за стабилизирането на обстановката в поствоенна Сирия, заяви още Макрон. Тръмп сподели, че в този момент се работи по още едно съглашение за преустановяване на огъня в Сирия. Той добави, че това съглашение ще касае район в който ситуацията е комплицирана, без да загатва за кой регион става дума.

Относно Сирия Тръмп сподели, че прекратяването на огъня там потвърждава, че полемиките с Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила по време на срещата на Г-20 предходната седмица са триумф и че е потребно да се води разговор с съветския президент, съобщи Франс прес. Макрон пък означи, че е значимо да се работи с Русия.
18
По отношение на успеха над Ислямска страна в Мосул Тръмп сподели, че Съединени американски щати и техните сътрудници би трябвало да работят дружно, с цел да подсигуряват, че тази победа ще остане победа, съобщи Ройтерс. По тематиката за търговията Тръмп сподели, че би трябвало да се работи по търговски съглашения, които са реципрочни и обективни. Макрон се съгласи с Тръмп, че би трябвало да се предизвиква свободната и почтена търговия.

Тръмп сподели, че работи за търговски съглашения с Китай, само че говорейки за Китай засегна и тематиката за Северна Корея и съобщи, че китайският президент Си Цзинпин би могъл евентуално да направи повече по севернокорейския въпрос. Макрон пък заяви, че има желание да посети Китай в края на актуалната или началото на идната година.
18
Двамата водачи споделиха, че са разискали и обстановката в Украйна. На конференцията публицисти припомниха изявление на Тръмп от февруари, в което той се съмняваше в сигурността в Париж поради тероризма. Сега той изрази убеденост, че всичко ще е наред, тъй като Франция има "страхотен президент ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР