Френският президент Еманюел Макрон е казал на украинския лидер Володимир

...
Френският президент Еманюел Макрон е казал на украинския лидер Володимир
Коментари Харесай

Франция ще изпрати на Украйна леки бойни машини

Френският президент Еманюел Макрон е споделил на украинския водач Володимир Зеленски, че държавното управление му ще изпрати леки бойни бронирани машини А Ем Икс-10 Ер Се (AMX-10 RC), с цел да помогне във войната против Русия, съобщи Ройтерс, представена от, като се базира на френски чиновник, съобщил за телефонен диалог нощес сред двамата президенти.

" Това е първият случай, в който създадени в Западна Европа бронирани машини ще бъдат доставени в поддръжка на украинската войска ", съобщи служителят пред кореспонденти. Той не даде никакви детайлности за размера или периодите на плануваните доставки, само че съобщи, че диалозите ще продължат по отношение на евентуалната доставка на други типове машини.

Зеленски благодари на Макрон за известието и съобщи, че то демонстрира нуждата други страни да дават по-тежки оръжия. " Това е нещо, което изпраща явен сигнал към всички наши сътрудници - няма рационална причина, заради която Украйна към момента не е снабдена със западни танкове ", сподели той в свое видеообръщение.

" Тази година би трябвало да сложим завършек на съветската експанзия ", съобщи Зеленски и добави, че " модерните западни бронирани машини и танковете от западен вид " са главните средства, от които Украйна се нуждае.

В свое изказване, оповестено в " Телеграм ", Зеленски съобщи, че двамата водачи са се договорили " за по-нататъшно съдействие за доста подсилване на нашата противовъздушна защита и други отбранителни качества ". Той не даде повече детайлности.

По информация от уеб страницата на министерството на защитата на Франция създадената във Франция А Ем Икс-10 Ер Се е въоръжена разследваща машина с висока подвижност, която може да транспортира четирима души.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР