Френският парламент отне имунитета на лидерката на Национален фронт“ Марин

...
Френският парламент отне имунитета на лидерката на Национален фронт“ Марин
Коментари Харесай

Льо Пен остана без имунитет заради снимки на зверства на ДАЕШ

Френският парламент лиши имунитета на лидерката на „ Национален фронт “ Марин льо Пен поради нейни изявления в Twitter на фотоси от зверствата на ДАЕШ.

Решението бе взето от специфична 22-членна комисия на долната камара на Народното събрание по искане на правосъдните управляващи.

Льо Пен пусна фотосите в края на 2015, вбесена от публицист, сравнил ДАЕШ и нейния „ Национален фронт “. Прокуратурата в Нантер стартира още тогава следствие против Льо Пен, което тече втора година.

Националистката реагира яростно пред Франс прес на отнетия имунитет: Свободата на изложение, която е същностна за ролята на депутата, умря с това решение на политическа подлост. Тя продължи с мненията и в Twitter: По-добре е да си джихадист, който се връща от Сирия, в сравнение с народен представител, който осъжда низостта на ДАЕШ: правосъдният риск е по-малък “.

През март 2017 година Европарламентът също сне депутатския й имунитет.

Скандалът избухна преди две години, когато Льо Пен разгласява три злокобни фотоси на жертви на терористите. На една е обезглавеният американец Джеймс Фоули. Родителите му настояха да смъкна фотографията и тя я изтри от обществената мрежа. На другата фотография бе покорен водач от Военновъздушни сили на Йордания. Тогавашният министър председател Мауел Валс и множеството френски политици реагираха с бурни рецензии, а  медиите съвсем неотложно започнаха диспути за разпространението на фотоси на зверства в обществените мрежи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР