Френският нападател на Созопол Уилфред Гримо от Бенин даде интервю

...
Френският нападател на Созопол Уилфред Гримо от Бенин даде интервю
Коментари Харесай

Уилфред Гримо: Благодаря на Созопол, че ми даде шанс да се развивам, очаквам повиквателна за националния отбор

Френският нападател на Созопол Уилфред Гримо от Бенин даде изявление за локална медия. Голмайсторът на " небесносините ", който има осем попадения през есента, разкри, че е доста удовлетворен и щастлив от престоя си в България. Атакуващият играч чака повиквателна за националния тим на Бенин след края сезона.

Дори да не е доста известна за българската общност, родината на французина е задоволително известна на Стария континент. Уил приказва за гения си в българското състезание с положителното си показване всеки ден. Талантливият нападател има 14 изиграни срещи, в които е отбелязал 8 гола и 4 има асистенции. Това му донесе четвърто място на премиите за футболист на Созопол през миналата година. Техничният играч има изключителна скорост и може да играе с двата крайници. Той означи две от попаденията във вчерашната контрола с Локомотив (Горна Оряховица), в която " небесносините " се постановиха с 3:0. Близките му го назовават Робиньо, поради сходството в характерностите с някогашната бразилска звезда.

- Бяхте определен на 4-о място на премиите за футболист на Созопол през миналата година, споделете вашите усещания?
- Преди всичко бих желал да благодаря на фамилията, околните и приятелите, тъй като с помощта на тяхната поддръжка съумях да събера нужните гласове. Радвам се, че бях номиниран. Вече се приспособих към обастановката в България и съм доста благополучен тук. Опитвам се да разкрия целия си опит и гений в мачовете и тренировките, да дам най-хубавото от себе, с цел да оказа помощ на Созопол да реализира задачата си.

- Какво следва през сезона? Какви са вашите упования? Вашата персонална цел?
- Какво следва? Важно е да останем фокусирани и да се оправяме по-добре през втората половина на сезона, като бе и през първата. Важно е да бъдем готови добре душевен, физически и задоволително съсредоточени в формалните срещи. Целта на тима първоначално за този сезон бе да се утвърди в шампионата, а главната цел е да се върнем във Втора лига. Миналата година Созопол изпадна от професионалния футбол след няколко сполучливи сезона в елита. Продължаваме да работим интензивно и да бъдем правилни на себе си и управлението, с цел да осъществим задачата. На този стадий сме на 3-о място в лигата с 38 точки, след 17-и изиграни срещи, на три от първата позиция. Остават още 17 мача, в които сме окуражени да спечелим нужните точки, с цел да приключим на върха. Моята персонална цел е да завърша сезона с тима в челото и да отбележа, колкото се може повече попадения.

- Вашите цели в кратковременен и дълготраен проект? Коя е най-голямата ви фантазия?
- Моята краткосрочна цел е представянето ми в Созопол, а в дълготраен проект е да се развъртвам и играя на европейско равнище. Мечтая да играя един ден в британския Нюкасъл и да веселя обичаните ми хора, които се гордеят с мен.

- Защо Нюкасъл, а не Реал, Барса или ПСЖ?
- Защото фланелката на Нюкасъл е свещенна за мен от дете. " Джордитата " ги нося в сърцето, а това ще ме направи същински благополучен, в случай че един ден играя за този прославен клуб. Атмосферата на стадиона е в действителност невероятна, почитателите също, това е клуб, който има страхотна история и традиция.

- Вашата обичана звезда?
- Моят кумир в действителност е Робиньо. Той ме въодушеви, когато бях дете. Бях именуван по този начин в моя квартал, когато имаше мачове.

- На кой симпатизирате от грандовете?
- Реал Мадрид.

- Мислите ли за повиквателна от националния тим на Бенин? Какво вършиме по въпроса?
- Не ми е свръхцел това, не мисля за това всеки ден, само че ще се гордея да нося фланелката на моята страна и тази на родителите ми, да съставлявам моята нация на огромни интернационалните надпревари. Работя интензивно, не преставам да бъда съдбоносен, надявайки се, че моята работа на терена ще бъде възнаградена един ден.

- За край вашето послание към сътрудниците ви?
- Да сме живи и здрави, най-важното е да се борят всеки ден. Ще съветвам всички футболисти в никакъв случай да не се отхвърлят и да продължат да имат вяра в себе си и да бъдат доста упорити. Можех да приключа футболната си кариера след сериозна контузия, бях няколко години отвън терените. Този стадий отмина и се надявам повече в никакъв случай да не се повтори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР