Френският младши министър по европейските въпроси Лорънс Бун каза в

...
Френският младши министър по европейските въпроси Лорънс Бун каза в
Коментари Харесай

Франция: Руснаците, бягащи от мобилизация, няма да получават автоматично френски визи

Френският младши министър по европейските въпроси Лорънс Бун сподели в сряда, че руснаците, които бягат от страната си, с цел да избегнат готовност в съветската войска, няма да получат автоматизирано визи, с цел да останат във Франция, само че че тяхното състояние и всевъзможни опасности за сигурността ще бъдат прегледани, съобщи Ройтерс.

„ Имаме лимитирани условия, при които могат да се дават визи. Ще се погрижим публицистите дисиденти, хората, които се борят с режима, артистите и студентите да могат да идват тук и ще издаваме визи за всеки обособен случай, като вземем поради рисковете за сигурността “, сподели тя в изявление за радио franceinfo.

Попитана дали всички дезертьори от съветската войска ще бъдат добре пристигнали на европейска земя, тя сподели, че всеки случай ще се преглежда самостоятелно и че процедурата за приемане на виза за Шенгенското пространство ще бъде удължена до 40 дни от нормалните 15, с цел да се организира следствие в лицето, което желае виза или политическо леговище.

„ Искаме да запазим достъпа до политическо леговище в Европа за хора, които в действителност се нуждаят от него, и да избегнем опасности за сигурността “, сподели тя и добави, че няколко страни, доста по-близки до Русия, желаят изцяло да затворят границите си за руснаци, напуснали страната си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР