Френският хотелиер Мишел Шертух пристига в Хонконг в необичайно време:

...
Френският хотелиер Мишел Шертух пристига в Хонконг в необичайно време:
Коментари Харесай

Regent Hong Kong: хотелът, който промени определението за лукс

Френският хотелиер Мишел Шертух идва в Хонконг в извънредно време: 2021 година е и градът е в разгара на пандемични блокади. Дори таксиметровият водач, който го взима от хотела, в който е подложен под карантина, е любопитен.

" Добре пристигнали в Хонконг. Какво ви докара в града? ", попита той.

Работя по план за връщането на " Регент " в Хонконг - отвърна Шертух.

" Регент? Това е супер разкош! " - сподели разчувстваният таксиметров водач, който по-късно стартира да споделя редица истории за фамозния градски хотел и мястото му в историята на актуален Хонконг.

Сега Шертух е ръководещ шеф на възобновения хотел Regent Hong Kong, който наскоро още веднъж отвори порти за посетители. И той е чувал доста сходни истории, всички от които служат като увещание за това какъв брой високи са упованията към новата версия на класическия градски хотел.

" Невероятно е ", споделя Чертух, който е в сектора повече от три десетилетия, пред CNN Travel.

" Колекцията от изявления и истории като тези ми сподели, че всеки тук има връзка с Regent. Аз съм управлявал доста разнообразни хотели на доста места. Много от тях имат хубави здания, само че доста малко от тях имат душа. Това е огромната разлика сред Regent Hong Kong и доста други хотели ".

 Бани от 5 елементи и убийствени гледки

Regent не е най-историческият първокласен хотел в Хонконг - Peninsula Hong Kong от другата страна на улицата е в града от 1928 г.; Mandarin Oriental е открит през 1963 година - само че заема неповторимо място в сърцата на локалните поданици.

Открит за първи път в Хонконг през 1981 година, Regent Hong Kong е благосъстоятелност на локалната New World Development Company и се ръководи от Regent International Hotels. Той е бил част от новаторския мегакомплекс за търговия на дребно/развлечения/жилища/хотели, наименуван New World Centre - по това време най-предпочитаното място за отдих в Хонконг.

Въпреки че това не е първият хотел Regent, този съответен обект е планиран да се трансформира в новия водещ хотел на групата.

С цел да го трансформира в най-хубавия хотел в света Робърт Бърнс, съосновател на Regent, предлага лист с новаторски хрумвания.

Една от най-обсъжданите измежду тях е банята от 5 елементи.

Банята на всяка хотелска стая е оборудвана с две умивалници, вана, обособена душ кабина и тоалетна. Това се трансформира в нов пример за модерните първокласни хотели по света - които до тогава се състоят най-вече от бани с три арматури (тоалетна, мивка и вана/душ).

Благодарение на сходни " международни първенци ", без да загатваме убийствената панорама към пристанище Виктория и най-величествената бална зала в града, за Regent Hong Kong скоро се заприказва в града.

" По това време Regent беше единственият, който имаше голяма бална зала ", споделя Шертух.

" Тук се организираха всички събития на известни персони, фирмени галавечери, сватби и годишнини. След това, когато им се раждаха деца, тук се организираха фамилните тържества. Оттук идва и привързаността на Хонконг към този парцел - тъй като всички в общността имат толкоз доста мемоари тук. "
 width=
През годините хотелът в Хонконг получава доста награди за " най-хубавите в света ".

Но през 2001 година локалният притежател New World Development продава парцела в Хонконг на Bass Hotels and Resorts. Под новото управление той се трансформира в InterContinental Hong Kong.

Междувременно Regent Hotels & Resorts минава през своите възходи и падения, сменяйки собствеността си няколко пъти.

Едва през 2018 година, когато InterContinental Hotels Group придобива мажоритарния дял на Regent Hotels & Resorts през 2018 година, стартират да се оформят проектите за сливане на града с една от обичаните хотелски марки.

InterContinental Hong Kong спря активността си през 2020 година, с цел да даде път на изцяло преустрояване, чиято кулминационна точка бе завръщането на Regent Hong Kong, който отвори порти този месец.

 width=

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР