Френският флот измества обучението си от фокуса върху полицейските операции,

...
Френският флот измества обучението си от фокуса върху полицейските операции,
Коментари Харесай

Франция се готви военноморски конфликт

Френският флот измества образованието си от фокуса върху полицейските интервенции, за да се приготви за война против врагове, които желаят " да ни унищожат ", сподели в изявление за " Политико " контраадмирал Жак Малард.

Когато Малард се причислява към въоръжените сили през 90-те години на предишния век, основните задачи на френския флот са били прихващане на наркотрафиканти и битка с противозаконния лов на риба. Обучението се състоеше от упражняване на стартиране на надуваеми лодки Zodiac и залавяне на нарушители.

Сега образованието се концентрира върху войната, сподели Малард.

" Военноморските борби стават все по-вероятни ", сподели той пред " Политико ". " Преминаваме от свят, в който бяхме много свободни да вършим каквото си желаяме, към свят, в който се усещаме застрашени по-редовно... Сега упражняваме за други задачи, по-специално това, което назоваваме война с висок интензитет. "

Франция е единствената страна от Европейски Съюз, която оперира самолетоносач с нуклеарен мотор - " Шарл де Гол ", който също носи нуклеарни оръжия. Това е флагманът на по-широка бойна група самолетоносачи, която включва атомни подводници, фрегати и изтребители Rafale.

Очаква се бойната група на Франция да стартира задача в Средиземно море през идващите дни.

Тъй като войната на Русия против Украйна също се разгръща в Черно море и подкрепяните от Иран бунтовници хуси нападат военни и търговски кораби в Червено море, западните военноморски сили би трябвало да се приспособяват към нова среда с " все по-свободни съперници ", сподели Малард.

" Тук ставаме малко по-агресивни или най-малко се приготвяме да бъдем ", продължи контраадмиралът.

Моряците се упражняват да се бият срещу  " някой, който желае да ни унищожи. Не някой, който желае да прави противозаконен трафик, нито някой, който желае да краде риба, нито някой, който желае да ни гледа или следи: някой, който желае да ни унищожи ", сподели той.

През 2021 година френският флот показа ново подготвително обучение Polaris, което симулира морска борба. Идеята е да се слагат екипажите и корабите в свободни бойни обстановки, които " освобождават всички правила за насърчаване на въображението на моряците и бойците ".

" Малко по-рисковано е, само че е доста потребно за деблокиране на тактическото мислене ", сподели Малард. През пролетта френският флот ще организира обучение от вида " Поларис "  с италианския флот.

Въпреки че Франция се готви за война с висока активност в морето, Париж не вижда Китай като непосредствена заплаха - до момента в който Съединените щати го вършат.

Китай има " много ограничаваща визия " за свободата на корабоплаването и реши да концентрира напъните си върху управлението на Южнокитайско море, сподели Малард, добавяйки, че френски дипломати и политици постоянно подлагат на критика опитите на Китай да " дестабилизира водения от Съединени американски щати международен ред ".

Но " Франция не се нарежда в биполярна логичност ", сподели той.

" Докато китайците не са нахлули на остров Ла Реюнион или не са решили да ни изритат от остров Майот, няма причина да посочим китайците като наш главен съперник ", сподели той, имайки поради френските островни територии в Индийския океан.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР