Френският финансов регулатор AMF оповести, че е наложил глоба в

...
Френският финансов регулатор AMF оповести, че е наложил глоба в
Коментари Харесай

Morgan Stanley получи глоба от 20 милиона евро за манипулиране на облигации

Френският финансов регулатор AMF оповести, че е наложил санкция в размер от 20 млн. евро на Morgan Stanley за манипулиране на цената на държавните скъпи бумаги на страната, съобщи Reuters. Според институцията американската банка е повлияла непозволено върху цената на 14 типа френски облигации и 8 белгийски на 16 юни 2015 година

Начинът, по който това е било направено, е бил посредством покупка на огромно количество скъпи книги на същата дата, което по думите на AMF е довело до срив на комерсиалната система MTS Global Market. Това, от своя страна, е предизвикало невъзможността за реализиране на тразакции за четири минути и срив на ликвидността за най-малко един час.

Освен това Morgan Stanley са упрекнати във фиксиране на цените на ненормално високи изкуствени нива, защото дейностите на банката са довели до най-високата ценова динамичност на облигациите в границите на деня.

От финансовата институция показват, че ще апелират решението. " Въпросните действия бяха осъществени съгласно пазарните практики и като част от ролята и отговорностите на компанията като маркет мейкър ", показват от банката в известие.

Morgan Stanley е един от 15-те съществени търговци на френски държавни скъпи бумаги, които би трябвало да обезпечават ликвидност на вторичните пазари съгласно хазната на страната. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР