Френският финансов министър заяви в петък, че е готов да

...
Френският финансов министър заяви в петък, че е готов да
Коментари Харесай

Франция е готова на промени в правилата на СТО, но само ако САЩ се откаже от митата за европейската стомана и алуминий

Френският финансов министър съобщи в петък, че е подготвен да разиска със Съединени американски щати възможни промени в разпоредбите за международната търговия, само че единствено в случай че Вашингтон изключи изцяло Европейския съюз от по-високите мита за вноса на стомана и алуминий, оповестява Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши с увеличение от 1-ви май на американските мита върху вноса на стомана и алуминий от Европейски Съюз предвид на несъразмерния търговски недостиг с европейските си сътрудници.

Френският финансов министър Бруно Льо Мер призна, че свръхкапацитетът в двете промишлености фактически съставлява световен проблем, само че отхвърли, че Европейски Съюз е виновен за него и акцентира, че Съюзът ще реагира на безпричинно увеличение на цените от страна на Вашингтон от началото на идващия месец.

" Европейски Съюз би трябвало да е подготвен да вземе всички подобаващи решения, в случай че американската администрация реши да увеличи цените за Съюза ", уточни той пред кореспонденти преди днешната среща на министрите на финансите от еврозоната в София.

В подмяна на възможен финален отвод на Белия дом от налагането на сходни мита на Европейски Съюз, Льо Мер означи, че Франция е отворена да премисли със Съединени американски щати многостранната комерсиална система и бъдещето на Световната комерсиална организация (СТО).

" Ние сме подготвени да стартираме полемика с нашите американски другари за бъдещето на СТО, за подобряването на организацията и на цялата многостранна комерсиална система ", уточни в София френският финансов министър. " Но на първо място би трябвало да бъде открито решение на въпроса за новите цени ", акцентира той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР