Френският финансов министър Брюно льо Мер заяви, че се надява

...
Френският финансов министър Брюно льо Мер заяви, че се надява
Коментари Харесай

Франция опитва да убеди Европа за ембарго върху руския петрол

Френският финансов министър Брюно льо Мер съобщи, че се надява да убеди сътрудниците в Европа да наложат ембарго върху доставките на съветски нефт, съобщи БНР.

Френският президент Еманюел Макрон е за сходна мярка, сподели министърът в ефира на радио " Европа-1 ". " Винаги сме казвали с президента Еманюел Макрон, че желаеме ембарго върху съветския нефт “, уточни френският министър, като сподели, че е от решаващо значение да се убедят други европейски страни, които са мощно подвластни от съветските доставки, да бъдат наложени такива глобите.

" Надявам се, че през идващите седмици ще убедим нашите европейски сътрудници да спрат вноса на съветски нефт “, сподели Льо Мер пред радио Europe 1, съобщи Ройтерс. По-рано в изказване по канала France 5, представено от Укринформ, Макрон съобщи, че Европа зависи от съветския газ, само че Франция не се нуждае от него и ще продължи да предизвиква глобите за доставките на синьо гориво от Русия.

Макрон добави, че страната му работи върху закупуването на газ на други пазари. Преди време немският външен министър Аналена Бербок обаче съобщи, че е мъчно изцяло да се забрани целият импорт на сила от Русия и съобщи, че въпросът би трябвало да бъде разискван, с цел да се реализира взаимно решение. Бербок сподели, че Европейски Съюз би трябвало да вземе поради до каква степен някои от неговите членове зависят от съветския нефт, преди да вземе решение за налагането на ембарго върху съветския нефт. Тя прикани останалите членове на съюза да обсъдят въпроса и да реализират взаимно решение. Бербок също по този начин акцентира, че самата Германия употребява огромно количество съветски нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР