Френският баскетболист Еван Фурние не мисли, че Джоел Ембийд ще

...
Френският баскетболист Еван Фурние не мисли, че Джоел Ембийд ще
Коментари Харесай

Еван Фурние не смята, че Джоел Ембийд ще играе за САЩ

Френският баскетболист Еван Фурние не мисли, че Джоел Ембийд ще играе за националния тим на Съединени американски щати и добави, че Виктор Уембаняма ще бъде огромна част от държавния отбор на Франция.

Гардът на Ню Йорк Никс увери, че би приветствал Ембийд във френския състав с отворени прегръдки.

„ Джоел Ембийд да се причисли към нас? Ще забележим. Той има американско поданство, само че не мисля, че ще играе за отбора на Съединени американски щати. Ако избере Франция, той ще бъде добре пристигнал. Ще го приемем с отворени прегръдки. Ще бъдем доста конкурентоспособни с още един висок играч. Градим нещо особено “, разяснява Фурние пред испанският вестник „ Мундо Депортиво “.

През юли предходната година Ембийд получи френско поданство, само че пред септември стана ясно, че е получил и американски паспорт.

По-късно пред ноември генералният управител на националния тим на Франция за мъже Борис Диау изрази увереността си, че Джоел Ембийд ще избере да съставлява точно тази страна.

За да може да играе за Франция, Ембийд се нуждае само от позволение от Международната федерация по баскетбол (ФИБА), което се счита за условност. „ Той към момента няма лиценз от ФИБА. Но би било хубаво да го получи и да играе за Франция. Опитваме да имаме колкото може повече положителни състезатели и да съберем тим, който играе чудесно дружно “, сподели Диау за RMC Sport през септември.

Фурние приказва и за наличието на 19-годишния Виктор Уембаняма в националния тим и счита, че той ще бъде огромна част от състава. „ Целта ни постоянно е да побеждаваме. Миналата година беше контузен и не можа да играе, само че занапред ще бъде съществена част от отбора “, сподели Еван Фурние.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР