Френският 71-годишен приключенец Жан-Жак Савен възнамерява да прекоси Атлантическия океан

...
Френският 71-годишен приключенец Жан-Жак Савен възнамерява да прекоси Атлантическия океан
Коментари Харесай

Французин ще плава през Атлантика с бъчва

Френският 71-годишен приключенец Жан-Жак Савен има намерение да прекоси Атлантическия океан благодарение на бъчва, която ще бъде носена само от морските течения, предава Франс прес.

Савен майстори оранжевия си кораб под формата на каца само че с външни белези на галактическите капсули, които сме виждали да се приводняват в океана с парашути. Ексцентрикът приготвя експедициите си в дребното пристанище Арес в западната част на Франция. Капсулата на французина е подсилена с епоксидна смола и е дълга три метра при ширина 2.10 метра. Брутната й маса е 450 кг

Вътре е обособено пространство за живеене с повърхност от 6 квадратни метра. Тук има софа, дребна кухничка, бюро отрупано с географски карти и килер за хранителни запаси. На пода се намира "естественият тв приемник " на мореплавателя - стъклена бариера, през която могат да се видят рибните пасажи.

Савен е някогашен боен, парашутист, изпълнявал задачи в Африка. На Черния континент той е работил също като частен водач и рейнджър в народен парк. Ексцентрикът счита да разпространява новия метод на корабоплаване, като се остави на прищевките на морските течения, без да има какъвто и да е метод да им се опълчи. Към 20 декември жилавият приключенец има намерение да "вдигне котва " от Канарските острови и да прекоси за три месеца Атлантика. Той не знае къде тъкмо ще го отведат теченията, само че това ще бъде някъде сред Гваделупа и Барбадос.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР