Френските власти предупредиха, че противовъзпалителните лекарства, които масово се употребяват

...
Френските власти предупредиха, че противовъзпалителните лекарства, които масово се употребяват
Коментари Харесай

Френските власти: Не пийте противовъзпалителни лекарства

Френските управляващи предизвестиха, че противовъзпалителните медикаменти, които всеобщо се използват без рецепта, могат да влошат положението на пациенти с ковид.

Министърът на опазването на здравето Оливие Веран, който е невролог, разгласи в събота: " Приемът на противовъзпалителни медикаменти като ибупрофен, кортизон и други, може да бъде фактор за утежняване на инфекцията. При висока температура, пийте парацетамол. Ако към този момент приемате противовъзпалителни лекарства, консултирайте се с вашия доктор ".

Според медици противовъзпалителните медикаменти са прочут риск при заразни болести, защото потискат реакцията на имунната система. Министерството на здравеопазването на Франция предлага парацетамол, защото " той смъква висока температура без да противодейства на възпалението ".

От средата на януари пациентите във Франция са задължени да се съветват с фармацевт преди да купят някои известни медикаменти като ибупрофен, парацетамол и аспирин, с цел да им бъде напомнено какви са рисковете от тяхната приложимост. " Противовъзпалителните медикаменти усилват заплахата от затруднения при висока температура и зараза ", изясняват и фармаколози от Тулузката болница.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР