Френските власти предупредиха, че продаваните без рецепта противовъзпалителни лекарства могат

...
Френските власти предупредиха, че продаваните без рецепта противовъзпалителни лекарства могат
Коментари Харесай

Френските власти алармират: Не вземайте противовъзпалителни лекарства срещу коронавируса

Френските управляващи предизвестиха, че продаваните без рецепта противовъзпалителни медикаменти могат да влошат здравето на хорат а с ковид, написа " Гардиън ".

Министърът на опазването на здравето на страната Оливие Веран, който е дипломиран доктор и невролог, написа в " Туитър ": " Вземането на противовъзпалителни (ибупрофен, кортизон...) може да се трансформира във фактор, който да утежни инфекцият а. В случай на температура, вземайте парацетамол. Ако към този момент сте вземали противовъзпалителни медикаменти, потърсете съвет от персоналния си доктор ".
 И Франция затваря магазините, заведенията за хранене, кината
И Франция затваря магазините, заведенията за хранене, кината

Мярката беше оповестена от премиера на страната Едуард Филип

Здравни специалисти акцентират, че е известно, че противовъзпалителните медикаменти носят риск за тези с инфекциозни болести , защото понижават отговора на имунната система на тялото.

Министерството на здравеопазването добави, че пациентите би трябвало да вземат парацетамол, тъй като " ще понижи температурата без да се контраатакува възпалението ".
 Франция компенсира 99% от служащите, изгубили заплатите си поради ковид
Франция компенсира 99% от служащите, изгубили заплатите си поради ковид

Франция забрани пътуванията, затвори учебните заведения и наложи други ограничения

Френските жители са задължени да се съветват за рисковете с фармацевтите от средата на януари при пазаруване на обезболяващи, в това число ибупрофен, парацетамол и аспирин.

Във Франция са доказани повече от 4400 случая и 91 умряли.

Веран заяви, че вирусът се популяризира бързо, само че 98% от инфектираните са се възстановили.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 152 00 доказани случая , а умрелите са повече от 5700. Регистрирани са случаи в 141 страни. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 156 000 случая и над 5800 умряли.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР