Френските власти обявиха уточнения по повод изискваната 7-дневна карантина. По

...
Френските власти обявиха уточнения по повод изискваната 7-дневна карантина. По
Коментари Харесай

МВнР с нова информация за пътуващите към Франция

Френските управляващи оповестиха разяснения във връзка изискваната 7-дневна карантина. По информация на посолството ни в Париж изолацията не е наложителна, а мощно целесъобразна, оповестяват от Министерство на външните работи.

Френските управляващи насочат настоятелна рекомендация към всички жители, които идват в страната от европейските страни, да се изолират за интервал от 7 дни след идването им, в края на който да им бъде изработен втори вирусологичен тест (RT-PCR COVID).

Франция вкара условие за негативен PCR-тест за всички жители от европейското пространство, в това число и България, считано от през днешния ден, 24 януари.

Съгласно информация на Министерството за Европа и външни работи на Френската република всички жители над 11-годишна възраст, които пътуват до Франция от европейските страни (държавите-членки на Европейски Съюз, Андора, Исландия, Лихтенщайн, Монако, Норвегия, Сан Марино, Ватикана и Швейцария), следва да показват негативен резултат от вирусологичен тест (RT-PCR), изработен в границите на 72 часа преди пътуването.

Тази мярка не се отнася до пограничните служащи, както и до пътуващите до Франция със сухопътен превоз (по шосе или с влак).

Като мярка за битка против разпространяването на пандемията, френските управляващи приканват за ограничение на пътуванията от и към Франция до прецизен най-малко. В случаите, когато пътуването се постанова по наложителни аргументи, се предлага на жителите да изтеглят приложението TousAntiCovid, да продължат да съблюдават така наречен жестове-бариери (спазване на обществена отдалеченост, постоянно измиване на ръцете с вода и сапун или дезинфекцирането им с хидроалкохолен гел, носене на маска, проявление на внимание при съществуване на признаци на болестта COVID-19).

Информация по отношение на ограниченията против разпространяването на COVID-19 във Франция може да бъде получена на телефон 0800 130 000, както и на интернет страницата https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus.

При потребност от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Париж на следния телефонен номер: 0033145518590, на дежурен номер в извънработно време: +33 6 23 18 09 93, както и посредством ел. поща на адреси: [email protected], [email protected].
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР