Френските ученици ще трябва да изключват смартфоните си или да

...
Френските ученици ще трябва да изключват смартфоните си или да
Коментари Харесай

Френският парламент забрани смартфоните в училищата

Френските възпитаници ще би трябвало да изключват смарт телефоните си или да ги оставят у дома, когато на 1 септември стартира новата образователна година, според признат късно в понеделник закон от депутатите, съобщи Агенция Франс Прес.

Забраната за смарт телефони, таблети и други свързани с интернет устройства, която се отнася за възпитаници на възраст до 14-15 години, е осъществяване на заричане, обещано от президента Еманюел Макрон в акцията за изборите предходната година.

Тя бе подкрепена от депутати на неговото центристко „ Движение, напред! “ и демократични съдружници, до момента в който от обичайна левица и десница се въздържаха с аргумента, че законът е „ козметичен “ и на процедура нищо няма да промени.

Според него учебните заведения могат да вършат изключения от възбраната за „ педагогичен потребности “, действия отвън образователната стратегия и за възпитаници с увреждания.

Средните учебни заведения имат правото да решат самостоятелно дали да отчасти или напълно възбраната за свързани с интернет устройства.

Предишен закон, признат през 2010 година, към този момент наложи възбрана за потребление на смарт телефони по време на образователните часове.

Министърът на образованието Жан Мишел Бланке съобщи, че този закон не се ползвал и му липсвала заостреност, до момента в който новият вкарвал Франция „ в XXI век “. „ Той изпраща доста ясно обръщение на френското общество “, както и по света, добави той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР