Френските прокурори започнаха разследване за заразеното със салмонела бебешко мляко

...
Френските прокурори започнаха разследване за заразеното със салмонела бебешко мляко
Коментари Харесай

Във Франция разследват заразеното със салмонела бебешко мляко


Френските прокурори започнаха следствие за инфектираното със салмонела бебешко мляко и огромното изземване на продукта, създаден от млечния колос "Лакталис", съобщи Агенция Франс Прес.

Разследването ще се концентрира върху вероятните обвинявания за причиняване на неволни пострадвания и застрашаване на живота на други хора, само че също по този начин и за вероятни измами и неуспехи при осъществяването на изземване на продукта, споделил източник от средите на прокуратурата на организацията.

Разследването беше обявено за първи път от френското списание „ Поан “.

През декември се появиха първите информации, че към 20 деца, които са консумирали мляко на прахуляк „ Лакталис “, продавано във Франция и в чужбина.

Компанията, един от най-големите производители на млечни артикули в света, подреди на 10 декември първото огромно евакуиране на продукция от пазара - съвсем 7 000 тона пакети, създадени от фабриката в Краон, северозападна Франция.

По това време не се знаеше какъв брой огромна част от евентуално рисковото изсъхнало мляко е била употребявана или е била в магазини по целия свят и разгласи второ, по-широко евакуиране на артикули на 21 декември.

Изваждането от пазара на артикули засегна потребителите в страни като Китай, Пакистан, Бангладеш, Англия и Судан, което демонстрира обсега на компанията и компликациите при следенето на всички евентуално рисковите артикули.

Симптомите на салмонелата включват тежка диария, стомашни конвулсии и повръщане. Болестта - породена от чревни бактерии от селскостопански животни - е рискова за доста младите и възрастните хора, защото може да докара до тежка дехидратация.

Общо 35 деца са боледували от салмонела във Франция от август, което е извънредно висок брой, който накара здравните управляващи да работят като при зараза от болестта./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР