Френските профсъюзи блокираха във вторник няколко рафинерии. Акцията имаше за

...
Френските профсъюзи блокираха във вторник няколко рафинерии. Акцията имаше за
Коментари Харесай

Блокади на рафинерии във Франция срещу пенсионната реформа

Френските профсъюзи блокираха във вторник няколко рафинерии . Акцията имаше за цел да аргументи дефицит на бензиностанции, откакто месечната стачка на публичния превоз не съумя да принуди държавното управление да отдръпна проектите си за пенсионна промяна, разяснява " Ройтерс ".

Агенцията прецизира, че служащите в рафинериите в Порт Жером и Порт Фо на " Ексън мобайл Франс " Exxon Mobil France (XOM.N) започнаха четиридневна стачка, твърди синдикатът.
 Започнаха решаващите договаряния във Франция за пенсионната промяна
Започнаха решаващите договаряния във Франция за пенсионната промяна

Премиерът Едуар Филип загатна, че двете страни могат да реализират компромис

Говорителят на " Ексън " удостовери, че 140 000 барела дневно от рафинерията във Фо-сюр-Мер, който съставлява към 10% от продукцията на френската рафинерия, е блокиран. Представителят на " Ексън " добави, че рафинерията " Порт Жером " работи обикновено. Тя е с потенциал от 240 000 барела дневно.

Френският министър председател Едуар Филип съобщи, че страната не е изложена на риск от дефицит на гориво и че полицията ще подсигурява, че депата от нефт не бъдат блокирани.

Представител на асоциацията на бензиностанциите във Франция успокои духовете като съобщи, че единствено към 155 от 11 000 бензиностанции или към 1,5% - изпитват дефицит на някои артикули.

Премиерът сподели, че е отворен за разискване със синдикатите на измененията за възрастта за пенсиониране. Това е една от главните спънки за проектите за пенсионна промяна, които провокираха митинги.
 Протестите против пенсионната промяна във Франция най-продължителните от 1968 година
Протестите против пенсионната промяна във Франция най-продължителните от 1968 година

Френската полиция употребява сълзотворен газ

Министерството на околната среда съобщи, че всички френски рафинерии не престават да работят, само че пет от седем краткотрайно изпитват усложнения с дистрибуцията на своите артикули.

Анализатори показаха, че не се чакат проблеми с бензиностанциите, чиито доставки са обезпечени от обособена мрежа от 200 депа.

Във вторник единствено три от тези депа оповестиха за компликации, до момента в който други работеха обикновено, споделиха от държавното управление. Оттам прибавиха, че Франция има ресурси, съответстващи на повече от три месеца разход на гориво.

От " Тотал " във Фо-сюр-мер обявиха, че едвам 5% от чиновниците на компанията стачкуват. От компанията признават, че митингите са блокирали доставките, само че не са засегнали индустриалните мощности.

" Есо " призна, че чиновниците ѝ от Фо-сюр-мер са се включили към стачката.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР