Френски прокурори съобщиха, че проучват доклад на Агенцията на Европейския

...
Френски прокурори съобщиха, че проучват доклад на Агенцията на Европейския
Коментари Харесай

Френски прокурори взеха под прицел Марин льо Пен с доклад от ОЛАФ

Френски прокурори оповестиха, че изследват отчет на Агенцията на Европейския съюз за битка с измамите (ОЛАФ), в който крайнодясната кандидатка за президент Марин льо Пен и членове на нейната партия са упрекнати в заграбване на средства от Европейски Съюз на стойност хиляди евро, заяви " Ройтерс ".

Парижката прокуратура удостовери, че изследва отчет, който е получила от ОЛАФ на 11 март.

Разследващият уеб страница Mediapart писа в събота, че в отчета на ОЛАФ се твърди, че Льо Пен е присвоила 140 000 евро обществени средства, като членовете на партията са отклонили общо 617 000 евро.

Никой от тях не е упрекнат в директна облага, а в това, че е изискал средства от Европейски Съюз за разноски за личен състав и събития.

Офисът на Льо Пен не беше открит за коментар, отбелязва " Ройтерс ".

" Французите няма да бъдат заблудени от опитите на Европейския съюз и европейските институции (...) да се намесят в президентската акция и да навредят на Марин льо Пен ", съобщи Жордан Бардела пред радио Europe 1.

Той посочи, че партията му е подала две правни тъжби против ОЛАФ и че ще подаде трета в отговор на отчета.

В диалог с телевизия BFM юристът на Льо Пен - Родолф Боселют съобщи, че клиентката му отхвърля обвиняванията. Той съобщи, че тя все още не е разпитана и че нито той, нито Льо Пен са виждали отчета на ОЛАФ.

Льо Пен е обект на следствие от 2017 година насам като част от инспекция за хипотетична корист със средства на Европейския съюз за заплащане на парламентарни сътрудници.

Льо Пен и Еманюел Макрон се изправят един против различен на балотажа в президентските избори на Франция. Проучванията на публичното мнение демонстрират, че Макрон има преднина на втория тур идната неделя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР