Френски антитерористи арестуваха 10 души по подозрение за заговор срещу

...
Френски антитерористи арестуваха 10 души по подозрение за заговор срещу
Коментари Харесай

Френски антитерористи задържаха 10 души за планирани нападения срещу политици

Френски антитерористи арестуваха 10 души по съмнение за скрит план против джамии и политици, в това число представител на държавното управление , разяснява за Агенция Франс Прес източник, непосредствен до следствието, оповестява Франс 24.

Арестите на обвинените на възраст 17-25 години са осъществени в региона на Париж и Югоизточна Франция като част от следствие на крайнодесни деятели , сподели източникът.

Деветте мъже и една жена са обвинени във връзки с 21-годишния Логан Александър Нисин, някогашен войник ​​от крайнодясната група Action Francaise Provence , който е задържан през юни, сподели източникът. Арестуваната дамата е майката на Нисин.

Полицейските следствия са разкрили " планове за осъществяване на насилствени дейности ", чиито детайлности остават неразбираеми, сподели правосъден източник, само че това включва " място за поклонение, политик, мигрант, трафик на опиати ".

Друг източник уточни набелязаните политици като представителя на държавното управление Кристоф Кастанер и водача на радикалната левица Жан-Люк Меленшон .

Говорител на Меленшон разяснява, че някогашният претендент за президент " не е бил осведомен и настояванията за отбрана по време на законодателните избори са били отхвърлени ".

Смята се, че обвинените, арестувани за връзка с терористи, също възнамеряват скрит план против мигранти, както и против джамии . " Те бяха в най-ранните стадии на обмисляне ", сподели източник.

Нисин бе задържан покрай Марсилия на 28 юни , откакто разгласи, че възнамерява да нападна чернокожи, джихадисти, мигранти и " сган ".

Един от източниците на следствието сподели, че проверяващите са открили, че Нисин е имал желанието да извърши заканите си.

Нисин притегли вниманието на френските управляващи като админ на страница във Facebook, прославяща неонациста Андерс Брайвик , който.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР