Френската полиция застреля мъж, който минути преди това е убил

...
Френската полиция застреля мъж, който минути преди това е убил
Коментари Харесай

Убийство на учител в Париж заради карикатура на пророка Мохамед |

Френската полиция простреля мъж, който минути преди този момент е умъртвил с нож учител от приблизително учебно заведение на улица в предградие на Париж, оповестяват France24. 

По първични данни закононарушението е осъществено поради подигравка на пророка Мохамед. 

Френската прокуратура съобщи, че нападението се проверява като терористичен акт. То е осъществено в Конфлан-Сент-Онорин - предградие северозападно от Париж.

Предполагаемият нападател бил видян от полицейски патрул, до момента в който вървял с нож в ръка близо до мястото на нападението и е убит, заяви полицейски представител.

По информация на френските медии учителят показвал на учениците си в клас карикатури на пророка Мохамед. Според полицейски източник очевидци чули нападателя да вика " Аллах Акбар ".

Според различен полицейски източник жертвата е била обезглавена при нападението, само че това не е доказано. 

През последните няколко години Франция претърпя поредност от набези, осъществени от ислямски екстремисти. В края на предишния месец бежанец от Пакистан атакува с касапски сатър двама души пред някогашната редакция на сатиричния седмичник " Шарли ебдо ".

На същото място преди пет години ислямистки бойци гръмнаха чиновници на изданието като възмездие за това, че в него бяха оповестени карикатури на пророка Мохамед.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР