Френската полиция арестува в региона на Париж 13 души по

...
Френската полиция арестува в региона на Париж 13 души по
Коментари Харесай

Арест на заподозрени за камиона-ковчег във Великобритания

Френската полиция арестува в района на Париж 13 души по съмнение за връзки с незаконна група за трафик на мигранти, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

Органите на реда считат, че тя е виновна за гибелта на 39 виетнамски жители, открити през октомври в хладилен камион във Англия.

Арестите са осъществени във вторник взаимно с белгийската полиция, която също арестува 13 души към Брюксел като част от следствието.

Припомняме, че камионът беше открит в промишлен парк източно от Лондон. Той е с българска регистрация, само че след напускането на страната ни през 2017 година, в никакъв случай не се е прибирал в България. Регистриран е на името на ирландска гражданка. Камионът е влезнал на английска територия от Белгия.

Докато първичните отчети допускаха, че всички жертви са китайски жители, по-късно беше доказано, че всички те са виетнамци.

Белгия стартира лично следствие, като не е ясно дали жертвите са качени в камиона там.

Обединеното кралство повдигна обвинявания в непредумишлено ликвидиране, пране на пари и подкрепяне на незаконна имиграция на водача на хладилния камион, в който бяха открити телата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР